Deel dit artikel
-

Apple opent aanval op berichtendiensten als WhatsApp

Apple heeft een eigen gratis berichtendienst gelanceerd, iMessage, waarmee Apple-gebruikers sms kunnen vervangen door met deze nieuwe app berichten te sturen naar verschillende apparaten die draaien op het besturingssysteem van Apple, iOS. (meer…)

Deel dit bericht

9 Reacties

Jeroen Bos

Blijkbaar begrijpen ze niet dat “cross-platform” mede het succes is voor Whatsapp…. Android is inmiddels in distributie aandeel al 2x zo groot als Apple. Leuke move, maar zonder Android gebruikers te betrekken blijft het beperkt tot een klein deel van de markt.

Diederik van Andel

Vanaf wanneer is iMessage te downloaden op de iPhone? Hij staat nu nog niet in de appstore.

Jelmer

Het voordeel van WhatsApp is natuurlijk dat het beschikbaar is voor (bijna) iedereen met een smartphone. SMS dat ik al jaren nauwelijks meer gebruik is natuurlijk wel een standaard die de telefoonboeren veel geld opleveren. Daardoor blijven ze aan die verouderde technieken vasthouden wat innovatie op dat gebied tegenhoud.
Dat tegenhouden van innovatie geldt natuurlijk ook voor het ontwikkelen van Apple only applicaties.

Ton

Typische move van Apple om het iOS-only te maken…domme move ook, want zoals hierboven al gezegd: WhatsApp draait op alle grote platformen. Kansloos dus. Heb sowieso het idee dat Apple met redelijk gekopieerde spullenboel aankwam gisteren op WWDC, en ben neit de enige die niet onder in indruk was: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/23/banken-en-apple-zetten-wall-street-op-verlies.xml

Arne

Ik had deze stap al eerder verwacht. Maar wel goede zaak. En waarom niet ook beschikbaar maken voor andere platforms? Ik denk dat ze dan een groot marktaandeel van WA afkunnen snoepen…

Don van Riet

SMS is ooit in de slipstream van GSM ontwikkeld en heeft sterk geprofiteerd van de dominatie va het GSM-systeem en zijn opvolgers. Daarmee lijkt het platformonafhankelijk, maar is het niet. Het is wel een netwerk+terminaldriven telecom aanbod, terwijl nu de drive vanuit de IT applicaties komt. En helaas is men in de IT-wereld gewend platformafhankelijk te denken. Kortom je ziet Apple weer met Applezaken aankomen, Microsoft is Skype aan het opeten en hoopt op terugkeer van de oude dominantie met Windows 8 en Nokia als OEM-er, terwijl de Android-community weer zijn eigen weg gaat. En dus komen er ook minstens drie grote clouddiensten aan en kan de “battle of ego’s” in die IT-wereld doorgaan… Kortom platformonafhankelijke diensten zijn een blijvertje, maar convertors tussen en met de ander drie kennelijk onvermijdelijke groepen aanbieders komen er ook en SMS kan nog even mee als schijnbaar platform-onafhankelijke dienst..

Roeland

De kracht van WA zit ‘em in de integratie met BB, Android, Nokia en IOS. iMessage wordt uit nieuwsgierigheid wel gedownload (en gebruikt), maar WA wordt niet verwijderd van te telefoons. Dan zou ineens je gratis-sms-netwerk enorm krimpen. Heel goed dat de berichten versleuteld zijn, maar ik denk dat het gros van de gebruikers dit weinig interesseert. Zij wegen simpelweg door voor- en nadelen van deze nieuwe service tegenover WA af en iMessage biedt nu nog te weinig tegevoegde waarde.

Pas wanneer het volledig geintegreerd wordt (op korte termijn), dan pas maakt het een kans van slagen.

360 E-commerce

Maar toch zal dit door de echte ´Apple fans´ worden gebruikt, net als Blackberry z´n eigen messenger heeft. Toch vind ik het een typische Apple zet om toch weer voor 1 eigen OS te kiezen.

marc

iMessage is geen aparte applicatie maar is onderdeel van ‘Berichten’/’Messages’. Wanneer het device van de geadresseerde ook iMessage ondersteunt, dan wordt deze gratis dienst gebruikt, anders SMS. Het is dus zo’n dienst die KPN graag apart zou willen belasten!

*

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond