Deel dit artikel
-

Apple premium resellers zoeken nieuwe wegen

De enige manier om de oprukkende Apple Stores het hoofd te bieden: een budgetwinkel. De Amsterdamse firma Leapp opent er een in Eindhoven. Op de hoek van de Kleine en Grote Berg worden binnenkort oude iMacs en MacBooks tegen gereduceerde prijzen aangeboden.

Leapp heeft al een winkel in Amsterdam, waar demo-modellen uit Apple-winkels van over de hele wereld, modellen met lichte cosmetische schade en gebruikte modellen uit het bedrijfsleven worden aangeboden. Inclusief dienstverlening.

Zelfstandige Apple verkopers zien de concurrentie van Apple steeds meer toenemen, waardoor een nieuwe aanpak is gewenst. Naast een winkel in Den Haag is het volgens bronnen vrijwel zeker dat er een Apple Store komt in de Grote Houtstraat in Haarlem. Momenteel is het pand daar in verbouwing. Apple zou zich in Haarlem willen vestigen omdat de gemiddelde verkoop van iPhones, iPads en iMacs daar zeer hoog is.

Het naburige iCentre wacht die winkel niet af: de premium reseller zal vertrekken uit Haarlem en zich gaan richten op een kleine kern in de buurt van die stad.

Dat lijkt de trend te worden voor Apple Premium Resellers. iCentre opende vorig jaar ook al een winkel in Bussum, een relatief kleine Gooise stad met nog geen 30.000 inwoners, maar die draait goed, ondanks de aanwezigheid van een iCentre in het even verderop gelegen Hilversum. Oftewel: de kleinere zelfstandige premium resellers zoeken de middelgrote steden op.

Het is onduidelijk hoeveel eigen winkels Apple wil vestigen in Nederland, maar het zal zeker niet bij drie blijven. Qua geografische verspreiding zouden Maastricht, Enschede, Utrecht en Groningen voor de hand liggen. In Europa neemt het aantal Apple Stores in elk geval snel toe: Duitsland telt er al tien, en niet eens in de allergrootste steden. Engeland heeft al 34 eigen Apple Stores, Italië twaalf en ook Frankrijk breidt snel uit.

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Rick

Zal alleen werken als ze de prijs laag houden.Meestal is het 100 tot 200 euro goedkoper dan kan je beter een nieuwe kopen.

50% min dan wordt ik een klant

R.Buitenhuis

Hoe kom ik er achter welke winkels er werkelijk GEAUTORISEERD of PREMIUM verko-
pers zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond