Deel dit artikel
-

Asos koopt Britse retailketens, zonder de fysieke winkels

De Britse online retailer Asos koopt de merken, voorrraad en een paar honderd werknemers van de reatilketens Topshop, Topman, Miss Selfridge en HIIT.

Het betreft de overname uit de failliete boedel van Arcadia Group. Asos betaalt 265 miljoen pond voor het intellectueel eigendom en dertig miljoen pond voor voorraden. Daarnaast neemt het driehonderd man personeel over van Arcadia Group, maar geen van de zeventig fysieke winkels.

De retailgroep heeft de deuren moeten sluiten omdat het vanwege het coronavirus niet genoeg geld meer verdiende. In november werd uitstel van betaling aangevraagd. De curator is nu bezig de boedel te liquideren.

Tot het uitbreken van het coronavirus realiseerde Arcadia Group een omzet van 1 miljard pond. Het jaar 2020 is afgesloten met een verkooptotaal van 265 miljoen pond, wat uiteindelijk ook de verkoopsom werd. Van dat bedrag kwam zestig procent via online kanalen. Vijftig procent van de omzet werd buiten het VK gerealiseerd.

Asos is eigenaar geworden van vier in Engeland bekende merken met bijbehorende webwinkels. De merken blijven voorlopig bestaan. Er zal wel zo’n twintig miljoen pond bij moeten als opstartkosten, maar men rekent voor dat dat vanaf 2022 met dubbelcijferige groeipercentage wordt goedgemaakt.

Asos had eind december 2020 24,5 miljoen actieve klanten en sloot de vier maanden daarvoor af met een omzetgroei van 23 procent tot 1,3 miljard pond (PDF).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond