Deel dit artikel
-

Meer signalen dat er abonnementen YouTube komen

Een een blik onder de motorkap van YouTubes app voor Android blijkt weer dat Google van plan lijkt om betaalde YouTubediensten te introduceren.

Begin dit jaar verschenen de eerste tekenen dat gebruikers van de videodienst betaalde abonnementen op zekere kanalen kunnen gaan nemen. Code in de recente bijgewerkte app van YouTube wijzen weer die kant op.

Androidpolice.com laat zien dat het in dit geval gaat om een element met de naam ‘Music Pass’. Dat kan erop duiden dat betalende abonnees muziek kunnen gaan downloaden voor offline gebruik, liedjes als achtergrondmuziek kunnen aanzetten terwijl ze andere apps gebruiken en in het geheel geen reclame meer zien of horen. De code in de app verwijst daarnaar.

Of en, zo ja, wanneer Google algemene of muziekspecifieke betaaldiensten introduceert, blijkt ongewis. Dat dat op de planning staat, lijkt nu wel vast te staan. De verwijzingen naar betaaldiensten liggen in de programmeercode verankerd.

Een muziekabonnement op YouTube zou een afgeleide kunnen zijn bij de Spotify-achtige muziekdienst van Google Play. Het kan ook juist een toevoeging daarop zijn, een zogeheten premium feature.

Foto: Rob Ellis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond