Deel dit artikel
-

De Balie organiseert internetmarathon

De Balie in Amsterdam organiseert zondag 15 maart een internetmarathon met onder meer Bellingcat, Valerie Frissen, Mary-Jo Diepeveen, Sophie Bloemen, Huib Modderkolk, Maurits Martijn, Renata Avila en Wilma Haan.

Men duikt in 50 jaar internet: wat heeft het ons opgeleverd? En welke prijs betalen we ervoor? ‘Van de kabels onder de grond naar de satellieten in de ruimte – en van de meest-bezochte pagina’s naar het dark web. We verwelkomen politici, ethische hackers, digital engineers, early adopters en de generatie die zich een leven zonder het internet niet meer voor kan stellen,’ zo luidt de wervingstekst.

In de beginjaren dachten we dat het internet meer democratie, emancipatie en verbondenheid zou brengen. Wat is er overgebleven van dat hoopvolle begin, waar dreigt het nu mis te gaan, en hoe zal het internet onze toekomst veranderen? Men bespreekt cyberwars en algoritmen die perverse prikkels belonen aan de ene, en emoji en subculturen aan de andere kant. Nog nooit konden mensen elkaar zo snel en makkelijk bereiken als nu, en tegelijkertijd stond privacy nog nooit zo onder druk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond