Deel dit artikel
-

België heeft duurste telecomprijzen van heel Europa

België heeft de duurste telecomprijzen van de Europese Unie. Volgens onderzoek van Eurostat betaalt de Belg 76 procent meer voor communicatie dan het Europese gemiddelde.

Nederlanders en Duitsers betalen respectievelijk 28 en 20 procent meer, en Fransen zelfs 6,5 procent minder dan het Europese gemiddelde.

‘Het marktaandeel van de grote providers blijft aanzienlijk hoog, wat niet bevorderlijk is voor de concurrentie. Door het uitgesproken duopolie van Proximus en de kabeloperatoren is de keuze van de consument aldus beperkt’, zegt Test Aankoop, de Belgische Consumentenbond.

De concurrentie is de afgelopen jaren wel enigszins toegenomen dankzij uitdager Orange, maar de recente beslissing betreffende de groothandelstarieven van toechthouder BIPT maakt dat de grote aanbieders ook de komende jaren ‘ongestoord vanuit hun machtspositie regelmatig hun prijzen kunnen verhogen’.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Volgens mijn schuiven wij het hardste op naar links. Overheid had nooit KNP Reggefiber mogen laten overnemen. Begint zich nu langzaam te wreken. Wees blij als je nog een ADSL lijntje hebt en koester deze. Eenmaal eruit kun je fluiten naar budget internet. Tele2 via 4G blijft nog een optie, maar na overname door T-mobile begint de grote broer toch met treiteren door simpele dingen als dat je de bundel nu pas kunt ophogen als ie echt op is. Zit je dan in de videobel-gesprek….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond