Deel dit artikel
-

Belgisch internetverkeer breekt record op record

Het Belgische internetverkeer is in één jaar tijd met maar liefst 40 procent gestegen. De grootste stijging die internetknooppunt Bnix in de afgelopen jaren heeft kunnen vaststellen.

Tijdens de eerste lockdown, precies een jaar geleden, werden pieken boven de 400 gigabit per seconde geregistreerd, het dubbele van 2019. De hoogste piek haalde Bnix uiteindelijk tijdens de tweede golf op 15 december: 600 gigabit per seconde. Dat is evenveel als alle inwoners van Hasselt, Kortrijk en Leuven (260.000 inwoners in totaal) die tegelijk een film in hoge kwaliteit bekijken op Netflix, zegt technisch directeur Dirk Haex tegen de VRT.

Ook dit jaar blijft het internetverkeer stijgen. Op 9 februari, de tweede dag van de afkoelingsweek waarbij leerlingen in het secundair onderwijs online les kregen, werd het record van vorig jaar verbroken. Die dag piekte het verkeer naar 635 gigabit per seconde.

Bij de oprichting van Bnix in 1995 werd was het Belgische internetverkeer goed voor 20 megabit per seconde, het equivalent van 10 mensen die een video streamen.

De stijging van het verkeer wordt vooral veroorzaakt door het gebruik van online vergaderen via Teams en Zoom. Momenteel gebruiken zo’n 2 miljoen Belgen Teams.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond