Deel dit artikel
-

Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021

De impact van corona en de afgekondigde lockdown zorgt wederom voor datarecords bij KPN. In de eerste werkweken van 2021 sneuvelden alle ‘thuiswerkrecords’ met dataverkeer naar  platforms als Teams en Zoom, met dinsdag 12 januari als drukste thuiswerkdag ooit.

De tweede lockdown, waarbij scholen zijn dichtgegaan, tekent zich duidelijk af in het aantal extra terabytes. Sinds half december is dat fors toegenomen, niet alleen het specifieke thuiswerkverkeer naar platforms als Zoom en MS Teams blijft hard groeien ook het tv- en streamingverkeer noteert nieuwe pieken.

Sinds 4 januari is Nederland weer volop vanuit huis aan het werk en is het drukker dan ooit tevoren met dataverkeer naar vergaderplatforms MS Teams, Google Meet en Zoom.

In de eerste twee weken van 2021 sneuvelden alle thuiswerk-dataverkeer records, waarbij net als normaal gesproken op de snelwegen de dinsdag en donderdag de drukste dagen zijn, dit ook op de digitale snelwegen het geval is.

De kerstperiode was een relatief rustige periode op het netwerk van KPN, er was nauwelijks thuiswerkverkeer. Met name de tweede week van de kerstvakantie werd dat goed zichtbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond