Deel dit artikel
-

Betalen met handtekening bij mobiele webwinkels

Complexe wachtwoorden of lastige random readers van de bank zijn niet meer nodig om te betalen bij een mobiele webwinkel. Shops die met Sign2pay werken hoeven enkel een handtekening te vragen op het telefoon- of tabletscherm. Het bedrijf haalt 605.000 euro op bij investeerders.

“We maken gebruik van de Europese betaalstandaard SEPA. Duizenden banken, waaronder de Nederlandse, ondersteunen dat”, aldus Nicolas Mertens.

Vandaag maakt hij bekend dat zijn Sign2pay een tweede financieringsronde is doorlopen bij informal investors. De eerste rond leverde vijf ton op, de tweede 605.000 euro. Tot de deelnemers in deze ronde behoren onder meer Arco van Nieuwland, oprichter van Exact Software, en de voormalig CEO van dat bedrjif Lucas Brentjens.

Sign2Pay stelt consumenten in staat via een mobiel apparaat met touchscreen aankopen af te rekenen. De koper hoeft ter verificatie alleen zijn handtekening te zetten op het scherm van een smartphone of tablet. Het te betalen bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven van de rekening.

Het bedrijf ging in november van start. Mertens: “Maar webshops zijn in die periode enkel bezig met het inpakken en verzenden. Daarom presenteren we onze vernieuwing nu op de Webwinkel Vakdagen”, woensdag en donderdag in Utrecht.

Tijdens die vakbeurs zal de Vlaming integraties tonen met Magento, WooCommerce en Prestashop. Achter de schermen worden tevens gesprekken gevoerd met een klein dozijn payment service providers. Die gesprekken gaan niet meer over de vraag of het systeem waarde toevoegt. Dat is de psp’s wel duidelijk. Punt van gesprek is vooral de prijs.

Winkeliers betalen 2,5 procent en 25 cent per transactie. “We leveren daarvoor een aanmerkelijk hoger conversie op mobiele transacties.”

In de loop van 2015 wil de ondernemer zijn dienst gaan aanbieden in Duitsland en Frankrijk. Later dit jaar zal ook een volgende financieringsronde worden doorlopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond