Deel dit artikel
-

Beter Bed, VodafoneZiggo en Lobbes.nl winnen DDMA Dutch CRO Awards

VodafoneZiggo, Beter Bed, en Kruitbosch vielen in de prijzen bij de CRO Awards in respectievelijk de volgende categorieën: Conversie, Experimentation Culture en Traffic Generatie. Lobbes.nl trok tijdens de uitreiking de meeste stemmen en wist daar mee de Lindeboom Publieksprijs in de wacht te slepen.

Beter Bed heeft de inzichten uit kwalitatief onderzoek omgezet in diverse A/B-testen. Hiervan zijn zes testen uitgevoerd, waarbij ieder vervolgtest is doorontwikkeld op basis van eerdere opgedane learnings om het resultaat te versterken. Hiermee wist de beddengigant de laatste stap van de check-out vlotter te laten verlopen, met als gevolg lagere exit rates en hogere conversies. Volgens de jury laat Beter Bed goed zien dat het écht oplossen van een klantprobleem lastig kan zijn en tijd kost. De case is een goed voorbeeld van ‘de aanhouder wint’. Beter Bed overtrof hiermee andere genomineerden Lobbes en RTL Nederland.

VodafoneZiggo laat zien dat CRO niet alleen om het verhogen van conversie gaat, maar ook over het aansluiten op de verschillende doelstellingen van een organisatie. In dit geval het verlagen van churn. Wat deze case volgens de jury nog interessanter maakt is dat machine learning is gebruikt om de beperkte chat resources zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Het team van VodafoneZiggo is een schoolvoorbeeld van experimenteren en stakeholders meenemen in een complexe situatie. De grondige en uitgebreide vooranalyse dragen bij aan het vertrouwen bij de stakeholders en aan de resultaten. Volgens de jury een geweldige case die laat zien dat je zelfs met legal in CRO kan experimenten.

Kruitbosch wist door 20p ordent minder te spenderen aan Google-advertenties, branded verkeer juist te verhogen en de omzet licht te laten stijgen. Het overgebleven budget kan nu worden ingezet om echt incrementele klikken en omzet te realiseren. Volgens de jury een innovatieve aanpak om media spend te optimaliseren. De inzichten uit deze case zijn een inspiratie voor veel CRO-teams om hierop door te gaan testen. Het is een interessant invalshoek om te gaan experimenteren met je branded search-campagne als je ook organisch topposities hebt.

Lobbes.nl wist tijdens de live stemming de meeste stemmen te trekken en liet daarbij alle andere genomineerden achter zich. Over de case zegt de jury het volgende: ‘Het klantprobleem is heel duidelijk en gedegen uitgewerkt. Erg sterk dat het klantprobleem niet enkel op de website is aangepakt en dat het team twee populaties heeft geanalyseerd, waarbij de tweede populatie zich alleen richtte op de bezoekers die de interventie ook daadwerkelijk gezien hebben. Een inspirerende case voor veel CRO-teams. Mooi om te zien dat de klantenservice betrokken is bij de experimenten en dat zij de effecten van het succesvolle experiment ook zelf direct merken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond