Deel dit artikel
-

BinckBank verkoopt fintech softwarebedrijf Able

BinckBank verkoopt het fintech softwarebedrijf Able aan Topicus. Dat maakte de online bank vanochtend bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Able ontwikkelt oplossingen voor banken en verzekeraars op het gebied van vermogensbeheer, sparen en beleggen.

De verkoop (pdf) is onderdeel van een strategische heroriëntatie die in 2015 is ingezet. Ook worden nieuwe diensten gelanceerd. Eind september werd Binck Comfort in Nederland geintroduceerd, een online gepersonaliseerde portefeuillebeheerdienst en streeft naar een optimale combinatie van risico en rendement.

BinckBank bereidt zich verder voor om in Spanje haar dienstverlening uit te breiden naar Engelstalige expats als nieuwe doelgroep.

BinckBank presenteerde vandaag licht verbeterde resultaten (pdf). Het gecorrigeerd resultaat na belastingen bedroeg 23,7 miljoen euro, uitkomend op een gecorrigeerde nettowinst van 0,36 per aandeel. De totale inkomsten over de eerste negen maanden van 2017 kwamen uiteindelijk 3 procent hoger uit op 110,3 miljoen.

Rivaal DEGIRO sloot september af met 208.267 rekeningen, een stijging van 62 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet liep op tot bijna 29 miljoen euro, 65 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de periode tot 30 september is het aantal transacties met 55 procent gegroeid tot ruim 10 miljoen. In het derde kwartaal werden 3.474.591 transacties verwerkt en 22.474 nieuwe rekeningen geopend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond