Deel dit artikel
-

Bitcoin weer onderuit na nieuws uit Zuid-Korea

De Bitcoin is maandag weer onder de 11.000 dollar gezakt en opnieuw is het Zuid-Korea dat beleggers nerveus maakt. Wisselkantoren in dat land kunnen een belastingaanslag van 24,2 procent verwachten, zo werd vandaag bekend.

De laatste forse correctie werd ook al in gang gezet door Zuid-Korea, toen de Minister van Justitie aankondigde dat hij de handel in cryptomunten aan banden wil leggen. Daarover lijkt echter nog geen consensus te zijn.

Inmiddels is wel duidelijk dat de handel in virtuele munten in Zuid-Korea, een van de grootste markten, strenger gereguleerd gaat worden. Wisselkantoren in Zuid-Korea zouden data moeten delen met banken. Ook anoniem handelen wordt niet meer toegestaan. Deze laatste ingreep gaat 30 januari al in. Voor transacties moet men zich eerst identificeren bij zijn bank.

Ook andere virtuele munten kregen weer klappen. De Ethereum daalde onder de psychologische barrière van 1000 dollar. De Ripple daalde in waarde met 14,5 procent. In december noteerde de Bitcoin nog bijna 20.000 dollar.

De grootste bank van Noorwegen, Nordea, wil intussen een verbod op het personeel op het handelen in bitcoins en andere cryptovaluta.

Deel dit bericht

8 Reacties

Kipper

Wederom zijn de machthebbers en banken de reden dat veel onschuldige burgers geld verliezen . Lekker bezig

Peter

Naar mijn mening zijn het toch echt de banken die wilden dat we alles zelf regelden via het internetbankieren. Een tiental jaren geleden ging ik bijvoorbeeld maar de bank om mijn kredietlimiet voor een eenmalige pinopdracht te laten verhogen. Dit moest ik zelf doen via internetbankieren. Je hypotheek, een nieuwe rekening en ga zo masr verder, alles moet en kun je zelf thuis vanuit je luie stoel regelen. Mensen die dachten bij de banken een basn voor het leven te hebben zijn ontslagen. Ze waren ook niet blij dat je ze om hulp vroeg. Nee, meneer dat kunt u zelf.
De bank hebben we straks gewoon niet meer nodig met de cryptomunt. Dat is de nieuwe toekomst.
Landen zijn denk ik bang dat ze hun eigen munt uiteindelijk verliezen.
Overheden wilden toch dat we alleen nog maar met plastic betaalden. En zo het contant geld uit de omloop ging.
Maar ja, denk niet dat ze zoiets als cryptovaluta hadden zoen aankomen.
Misschien hebben ze dit zelf wel veroorzaakt.
Ik vind het in ieder geval niet goed dat die overheden, landen en banken nu alles in het werk zetten om het tegen te werken. Zelf blijf ik er vertrouwen in hebben. Dit is gewoon de toekomst.

mike

je ziet inderdaad dat overheden inzien dat ze het overzicht gaan verliezen over wie geld heeft.
Ik kan begrijpen dat dat belastingtechnisch een groot problem kan gaan opleveren.
De informative halen bij de exchanges lijkt op het ogenblik de enige mogelijkheid om belastinginkomsten te garanderen.

Wat ook interessant is dat de banken nu echt een signal geven dat ze zich in hun voorbestaan bedreigd voelen. Het feit dat banken hun medewerkerkers gaan verbieden om cryptovaluta te mogen bezitten is een sein dat ze crypto serieus zien als een bedreiging, je ziet ook dat banken nu snel Eigen crypto proberen te ontwikkelen om concurrentie te kunnen bieden aan bitcoin en altcoins Is eigenlijk al een verloren zaak voor de banken.

Veel altcoins starten hun Eigen credit card zoals bijvoorbeeld TOKIA. In de toekomst zul je zien dat peer to peer betalingen met ICO tussen webshops en cryptobezitters zal toenemen en de banken en overheden zullen dan volkomen hun grip verliezen .

Wanneer peer to peer betalingen een vlucht gaan nemen zal het voor overheden de enige manier zijn om nog grip te krijgen, om NSA praktijken op te zetten. zodat peer to peer betalingen nog te volgen zijn.

Internetregulatie zal in de toekomst door overheden vergroot gaan worden om belastinginkomsten af te dekken.

Power to the people….

Ano

Lachwekkend, de overheden gunnen de burgers het licht niet im hun ogen, owee als iemand iets extra’s probeert te genereren, dat moet meteen in de kiem worden gesmoord

Kipper

Helemaal mee eens . Het wordt tijd dat de burgers van zich laten horen. Banken en overheid , stel je voor dat ze hun macht kwijtraken

Power to the people

De machthebbers en de banken poepen in hun broek.

Waarom zouden de parasiterende banken wel zoveel medewerkers mogen waarbij 95% bovenmodaal verdient.

Weg met deze tussenlaag

Power to the people….

Bitje

En laten die ‘burgers’ de hele Bitcoin naar gort hebben geholpen door als gekken te speculeren op een waardestijging. Gevolg: niet meer te gebruiken als betaalmiddel en stijgende criminaliteit.

Jan

@bitje: Gruwelijke aanname die je hier maakt.
Jij bent onderdeel van dit probleem. 1% van de bitcoin transacties is crimineel geld.

Luister het kamerdebat terug, dan kan je misschien terugzien hoe 6 kamerleden én 1 meneer van de oranje bank doodsbang waren voor de toekomst van het monetaire systeem, dat even door twee jongens werd uitgelegd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond