Deel dit artikel
-

bol.com met veel producten duurder

Bol.com blijkt voor veel producten niet echt goedkoop te zijn. Dat wordt duidelijk uit prijsvergelijking in de nieuwe Consumentengids.

De bond vergeleek de prijzen van zeker 1700 A-merkproducten uit acht verschillende productgroepen met andere webwinkels, drogisterijen en supermarkten.

Drogisterijproducten zijn bij bol.com relatief duur. Producten als douchegel, shampoo en tandpasta zijn bij Bol.com gemiddeld 6 procent duurder en zelfs 13 procent duurder dan bij de goedkoopste concurrent.

Voor babyverzorgingsmerken als Natusan en Zwitsal loopt het prijsverschil met supermarkt en drogist op tot respectievelijk 60 en 40 procent. Maar ook babyvoeding van Olvarit, Nutrilon en Hero Baby is veel goedkoper in de supermarkt. Bepaalde producten van Hero Baby kosten Bol.com zelfs 54 procent meer dan gemiddeld.

De verschillen gelden niet voor alle artikelen. Diervoeding en speelgoed zijn vergeleken met andere winkels voordelig.

Deel dit bericht

16 Reacties

Jos Lemmers

Moet je de audio en video is vergelijken , met Dodax NL en JPC.de , daarbij is Bol.com vergeleken helemaal duur , net zoals met boeken.
Voor het bij Ahold zat was het lekker goedkoop , maar de heren in de directie proberen hier echt een slaatje uit te slaan , ik koop nog zelden bij Bol.com. Het is gewoon duur.
Bij Dodax zitten nooit verzendkosten en bij JPC.de elke 3 weken verzendkosten vrij.

Grtz , Jos Lemmers

Jos Lemmers

Moet je de audio en video is vergelijken , met Dodax NL en JPC.de , daarbij is Bol.com vergeleken helemaal duur , net zoals met boeken.
Voor het bij Ahold zat was het lekker goedkoop , maar de heren in de directie proberen hier echt een slaatje uit te slaan , ik koop nog zelden bij Bol.com. Het is gewoon duur.
Bij Dodax zitten nooit verzendkosten en bij JPC.de elke 3 weken verzendkosten vrij.

Grtz , Jos Lemmers

Joyce

Knap dat Bol.com met boeken duurder is dan andere websites. We hebben in Nederland namelijk een Wet op de vaste boekenprijs, waardoor Nederlandse boeken overal even duur zijn. Voor Engelse boeken geldt dit natuurlijk niet maar ook daarbij is Bol.com in mijn ervaring niet veel duurder dan andere websites. De verschillen zijn in ieder geval veel kleiner dan bij andere producten, waarbij Bol.com vaak wel aanmerkelijk duurder is. Zo zie je maar dat verzenden en retourneren echt niet gratis is, hoe graag Bol je dit ook wil doen geloven 😉

Roy Lenders - TOPVITAMINS

Inderdaad, Consumentenbond lijkt geen rekening te houden met verzendkosten. Als je dan goedkopere producten gaat vergelijken, zie je rare verschillen aangezien verkopers de verzendkosten verrekenen in de productprijs. Bol.com verplicht immers tot gratus verzending. Bij duurdere producten zul je zien dat bol.com goedkoper is. Alle webwinkels weten dat je op Internet met producten onder de zeg EUR 15 heel moeilijk winst kunt maken. Dan wegen de verzendkosten het zwaarst.

Mark

Jammer dat dit bericht zo suggestief is. Uit het onderzoek in het artikel staat namelijk dat van de 8 geteste er 5 groepen goedkoper zijn bij bol.com dan bij de concurrent. Zo zegt de consumentenbond “voor een laptop of tablet kan je bij bol.com prima terecht”. Als je dan artikel schrijft vertel dan het hele verhaal en niet de halve waarheid. Levert natuurlijk wel een stuk minder views en clicks op 😉

Henk

Zal vast te maken hebben met de enorme marge van 15% die bol zijn wederverkopers in rekening brengt en de tijd dat bol hun geld vasthoud. Consumenten kunnen beter rechtstreeks goederen kopen bij webwinkels ipv bij graaier bol. Uiteindelijk betaalt de consument zelf deze kosten en een marge voor het kosteloos retourneren.

Jansen

Dat krijg je als je externe verkopers toelaat welke 4x de prijs hanteren. Dat ze begin dit jaar externe verkopers hebben verplicht niet hoger dan een x-% dan de marktprijs te verkopen, wordt nogal met een korreltje zout genomen.

Als je dan melding maakt van dit soort partijen, met ook nog eens slechte beoordelingen, dan krijg je als antwoord : “Wij zijn een open platform…”

https://www.bol.com/nl/v/sir-pete/1243871/
https://www.bol.com/nl/v/de-oceaan/1263608/

Dit zijn verkopers (getest) welke via Amazon inkopen en dan op Bol.com voor 2 tot 3x de normale prijs doorverkopen.

Muriel

Joyce, volgens mij moet je op zoek naar een nieuwe aanbieder voor Engelse boeken 😉 Bol is al jaren één van de duurste leveranciers. Soms wel dubbel zo duur als andere (buitenlandse) online shops die (ook) gratis verzenden. Nederlandse boeken hebben een beperkte tijd een vaste prijs, daarna zijn ze over het algemeen bij Bol duurder dan bij andere aanbieders.

Tim de Vrind

Wat een eyeopener en een erg suggestief artikel… de online markt laat zich lekker makkelijk vergelijken, hebben we de consumentenbond niet voor nodig! Komkommertijd?

Bol heeft andere voordelen: snelheid, vertrouwen, groot assortiment en redelijk wat reviews. Wat vergeet ik nog?

Het toelaten van derden op je platform ben ik zelf niet voor, maar daar heeft bol wel voor gekozen. De afzender/leverancier wordt open gecommuniceerd! Transparant! En ja, bol zal ook wat moeten verdienen, ook logisch toch?

Er zijn wel meer grote webshops niet de goedkoopste… maar wie zegt dat dit moet? Kijk naar Coolblue, Bijenkorf etc…

Gelukkig mag iedereen zelf bepalen waar een artikel gekocht wordt!!

Roel

In ander nieuws, water is nat.

Ik bestel al lange tijd alleen nog maar bij Bol als de levertijd betrouwbaarheid de doorslaggevende USP is.

Ik kan ook zo lekker lachen om hun heractivatie mailtjes:
“We missen je, hier € 2,50 korting.”
Stuur dan niks.

Myxl fan

doe mij Myxlshop maar. Dan weet ik tenminste zeker dat ik een goeie deal heb.

Het is trouwens niet zo raar dat bol.com partner producten zo duur zijn. Bol knijpt zijn partners steeds verder uit. Als ze nog wattverbruik willen houden moeten ze wel…

Corrine

Moet je eens kijken wat bol.Com vraagt aan de mede verkopers 15% en dan bemiddeling kosten en nog 6,95 verzendkosten (voor het zogenaamde gratis verzenden) en 30 dagen voor ze je geld storten oja en als de klant niet betaald heeft de verkoper pech…
kijk dan of je je prijs nog goedkoop is te houden ach en dan de klant die niets van het beoordelen snapt krijg je een 3 met de melding alles was goed gegaan….. Baba Tip ga wel kijken maar dan naar de webshop van die verkoper scheelt een hoop geld bol verdiend zijn geld namelijk erg makkelijk ze walsen gewoon over de kleine verkoper heen!!!

Richard H

Een ding is zeker. Wanneer je op zoek bent naar LP’s en je wilt zo goedkoop mogelijk uit dan valt bol.com af. Ik bestel alles via Dodax.nl of JPC.de. Het loont om de prijzen van beide sites met elkaar te vergelijken. Er kunnen als nogal flinke verschillen inzitten. Beide sites rekenen geen verzendkosten. Op precies te zijn rekent JPC geen verzendkosten voor het versturen van LP’s. Wel voor CD en dergelijke.

Houdt uiteraard wel rekening met de leveringstijd. Bij Dodax is het veelal ruim een week voordat de levering binnen is. JPC levert bliksemsnel af is mijn ervaring. Vaak binnen 3 dagen. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat de bestelling de volgende dag er al was!

Even een voorbeeld: Een vinylbox van de band Sisters of Mercy kost bij Bol.com € 70. Bij JPC € 58 en bij Dodax € 47. Kortom tussen Bol.com en Dodax een verschil van € 23. Voor dat bedrag kun je mooi een extra LP kopen.

Van moorselaar

Kijk eens naar kleding : life line Muddus jas heren bij bol.com 115 euri maar bij life line 50 euri.
Let dus goed op waar je koopt!

KLASKE

Bol.moet ook verdienen, ja die verdient over de rug van andere ondernemers.

Waar denk je dat het geld heen gaat de winst? naar de 5% rijkste groep in Nederland, die maar steeds rijker en rijker wordt en heel veel macht heeft.

De rijken worden rijker terwijl de midden en lagere inkomens nauwelijks stijgen …… *teveel macht van het grote geld en multinationals zoals Bol.

Ik zie om me heen dat er nog nauwelijks protest is, in de jaren 60 deden mensen nog hun mond open, maar nu is bijna iedereen in slaap gesukkeld mede ook door zijn mobiel.

Koop niet meer op Bol maar bij de plaatselijk winkelier, markt of bij een kleinschalige webshop, wil je iets kopen op Bol, kijk even wie de Bol partner is vul zijn naam op Google in en je komt terecht op de webshop van deze aanbieder, vaak ben je daar ook nog goedkoper uit.

M.

Die laatste stelling is niet correct; het is voor externe verkopers op Bol verboden om een lagere prijs op de eigen webshop te hanteren dan op Bol.

Geen commentaar op de rest van je bericht; ik zou zeggen, ga lekker het Malieveld op 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond