Deel dit artikel
-

Bookdifferent.com werkt samen met Panta Reizen

Bookdifferent.com, het groene hotelboekingsplatform, is een samenwerking gestart met zakenreisbureau Panta Reizen uit Rotterdam. De duurzaamheidsdata van bookdifferent.com worden geïntegreerd in de booking tool van Panta.

“Dit is echt de volgende stap voor ons waarin we van een hotelboekingssite evolueren naar een  groene dataclub,” zegt oprichter Lonneke de Kort. Het consumentenplatform bookdifferent.com blijft gewoon bestaan maar er wordt ook ingezet op B2B-partners.

Klavertje vier

Bookdifferent.com heeft van 2,2 miljoen accommodatie wereldwijd informatie verzameld hoe zij presteren op het gebied van duurzaamheid. Het gaat om de CO2-uitstoot per gast, eco-certificaties van het hotel en de staygreencheck, een eigen standaard die is gebaseerd op de Global Sustainable Tourist Councel-standaard. Hierbij wordt gekeken naar het management (wordt het hotel effectief duurzaam gerund en de wet nageleefd?), behandeling van de werknemers en de bestemming (‘eerlijk & lokaal’), respect voor lokale tradities en natuur & milieu. De score wordt uitgedrukt in een klavertje vier. Als alle blaadjes groen zijn, dan is de duurzaamheidsscore het hoogst.

SNP reizen en Panta Reizen aan boord

Eerder besloot SNP reizen al om de groene data van bookdifferent.com te integreren in hun boekingssysteem en nu is dus Panta Reizen ermee gestart. “Hierdoor kunnen zij voor de klanten die geïnteresseerd zijn het in het verduurzamen van hun reisbeleid, duurzame accommodaties boeken,” zegt De Kort. De informatie kan worden opgenomen in de jaarrapportage maar ook worden gebruikt om te sturen op duurzame keuzes. De klant krijgt in het boekingsoverzicht namelijk te zien hoe elk hotel scoort op duurzaamheid en wat de CO2-uitstoot van het verblijf is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond