Deel dit artikel
-

Booking test optimale sterrenclassificatie

Booking.com heeft geëxperimenteerd met de sterrenclassificatie van een hotel om te zien welke optie de voorkeur heeft van klanten. Dit meldt de website MoneySavingExpert.com. Daarbij werden verschillende prijzen gerekend voor dezelfde kamer en reisdata.

Het Hudson Hotel in New York werd onder twee iets verschillende namen aangeboden als drie- en als viersterrenhotel, met een prijsverschil van 5,50 euro per nacht.

Een reiziger zag de discrepantie en nam contact op met Booking.com. De klantenservice liet weten dat het hotel onderdeel was van een test om te zien hoe het aantal sterren de boeking en ervaring van gasten beïnvloedt. “De verschillende prijzen slaan op het verschillende aantal sterren,” aldus Booking.com.

MoneySavingExpert.com ging op onderzoek uit en vond de twee verschillende weergaven. De viersterrenvariant was inderdaad iets duurder en kreeg een lagere recensiescore dan de driesterrenadvertentie.

Bron: MoneySavingExpert.com

Volgens Booking.com was de test eenmalig en bedoeld om Hudson Hotel te helpen inzicht te verkrijgen in hoe ze het hotel het beste kunnen vermarkten. De prijsstelling is de verantwoordelijkheid van het hotel, daar heeft Booking geen invloed op.

Deel dit bericht

2 Reacties

Joost

Reizigers zijn slimmer dan de algoritmes van Booking. Zo weet bijvoorbeeld iedereen dat je 1,5 punt in mindering moet brengen op het gemiddelde beoordelingscijfer. Een accommodatie heeft een 8,5? Dat is dus een zeventje. Beoordelingscijfer 7? Mijden, die locatie!

Marianne - B&B Johannesberg

Joost, ik wil even reageren op je bericht van het beoordelingscijfer. Wij verhuren een accommodatie. De beoordelingscijfers worden allemaal door gasten gegeven, Je kan precies zien welke cijfers de gasten gegeven hebben, er valt (gelukkig) niet te sjoemelen met het cijfer. En als accommodatie zijn wij trots op onze behaalde resultaten! Het zou jammer zijn als de toekomstige gast het cijfer in twijfel trekt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond