Deel dit artikel
-

De bouwers van Zalando zijn binnenkort te huur

Rocket Internet lanceert Rocket Labs, een apart bedrijf dat is in te huren om SaaS-oplossingen te bouwen voor e-commercebedrijven en marktplaatsen. In eerste instantie enkel voor Rocket-bedrijven, op termijn ook voor buitenstaanders.

De oprichting van Rocket Labs, waar Deutsche Startups over bericht, past in een nieuwe strategische weg die Rocket Internet is ingeslagen: het opensourcen van zijn kennis. Eerder al werd het interne PR-bureau naar de markt gebracht en nu is ook de afdeling Techniek aan de beurt.

Labs staat onder leiding van de CTO van Rocket Internet, Christian Hardenberg. Hij vertelt dat het nieuwe bedrijf zowel eigen technologie als bestaande plug & play-systemen gebruikt. Wanneer externe partijen zijn jonge onderneming kunnen gaan inhuren, is nog niet bekend. Hardenberg houdt het op ‘op middellange termijn’.

Nu zijn het zusterbedrijven als Lazada en Zalora die Labs inhuren en er wordt op projectbasis gewerkt met Zalando en Westwing.

Zalando volgt eenzelfde strategie, een waarbij het zijn interne infrastructuur en diensten steeds vaker ter beschikking wil stellen aan merken, ontwikkelaars en publicerende consumenten zoals bloggers. Het Amerikaanse kledingmerk Gap is het eerst voorbeeld daarvan. Gap lanceerde begin deze week een brandstore op Zalando. Dat zal voor Europa het exclusieve digitale verkooppunt zijn.

Foto: peasap (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond