Deel dit artikel
-

BREIN schikt met verkoper Filmspeler

De verkoper van de Filmspeler heeft een schikking getroffen met Stichting BREIN. De verkoper van de omstreden mediaspeler betaalt een ‘substantieel bedrag’ aan de piratenbestrijder.

De zaak, die handelt om de verkoop van mediaspelers met voorgeprogrammeerde software en verwijzingen naar ongeautoriseerde kopieën van entertainment, is onlangs voor het Europese Hof van Justitie gekomen. Dat oordeelde op vragen van de rechtbank Midden-Nederland dat het aanbieden van een dergelijke speler een zelfstandige openbaarmaking is en gebruikers daarmee ook strafbaar zijn.

Filmspeler maakte volgens BREIN structureel reclame voor de geschiktheid van de speler voor het bekijken van films, series en (live)streams van tv-kanalen.

Over het bedrag dat Filmspeler moet betalen is geen mededeling gedaan. In de meeste gevallen hebben verkopers 10.000 euro betaald.

​Inmiddels hebben tegen de 200 ​aanbieders van ‘inbreukmakende mediaspelers’ ​hun ​handel​ gestaakt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter - .

Wat doet brein eigenlijk met het geld dat het op deze manier verkrijgt.

Ruud

Gewoon lekker in de eigen zakken stoppen met het etiketje bonus

Melvin Asraf

https://mobile.twitter.com/Senficon/status/911232703332257792

https://juliareda.eu/2017/09/commissie-piraterij-onderzoek/

Brein moet gestopt worden sleep ze opnieuw voor de rechter Europees rapport wordt in doofpot gestopt na onderzoek blijkt geen tot weinig schade aan copyright inbreuk!
Laat je niet de les voorlezen door een instantie die hun eigen rapporten niet eens lezen!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond