Deel dit artikel
-

Britse regering kiest Wight als testlocatie corona-app

De Britse overheid heeft het eiland Wight uitgekozen als testlocatie voor zijn corona-app. Het eiland heeft een kleine 142.000 inwoners, waarvan het grootste deel al op leeftijd is.

De minister van gezondheid vindt het belangrijk is om eerst in een ‘uitdagende omgeving’ te testen voordat de app aan alle Britten beschikbaar wordt gesteld.

De app waarschuwt op basis van bluetooth signalen als iemand in de buurt van een coronazieke is geweest en geeft waar nodig advies.

De gegevens worden op een centrale server bewaard, zo zouden sneller geografische hotspots kunnen geïdentificeerd, oftewel regio waar de verspreiding sneller gaat.

Intussen is Frankrijk boos op Apple omdat het bedrijf niet (volledig) mee wil werken aan de StopCovid app die de Franse regering ter beschikking wil stellen. De Fransen willen toegang krijgen tot Bluetooth signalen ook als de app niet actief is, maar dat vindt Apple te ver gaan.

Google en Apple hebben de handen ineen geslagen om technologie te ontwikkelen die corona-apps moet ondersteunen, maar hebben strenge eisen gesteld. De bedrijven willen bijvoorbeeld alleen gezondheidsautoriteiten toegang geven tot de technologie. Ook mogen geen locatiegegevens worden verzameld.

Foto NHS

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond