Deel dit artikel
-

Beleggingsapp BUX haalt 1,2 miljoen euro op via crowdfunding

De Nederlandse beleggingsapp BUX heeft via het crowdfundingplatform Seedrs in slechts twee weken een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald.

De crowdfunding volgt na een vierde investeringsronde in oktober dit jaar. Die werd geleid door de Duitse investeerder Holtzbrinck Ventures. Ook Velocity Capital steunde deze ronde, evenals diverse angel investors waaronder voormalig Booking.com CMO Arthur Kosten en Thierry Schaap, medeoprichter van BinckBank. BUX bedenker Nick Bortot is een van de mensen achter beleggingsbank Binck.

De crowdfunging trok 2047 investeerders uit zowel de eigen BUX gemeenschap als daarbuiten. Zij kregen de kans om onder dezelfde voorwaarden in BUX te investeren als enkele grote Europese investeringsmaatschappijen. De crowdfunding wordt vandaag officieel gesloten.

Van de opgehaalde 1,2 miljoen is het overgrote deel afkomstig van mensen die voor het eerst investeren via het Seedrs platform. 1537 nieuwe investeerders, oftewel 75 procent van het totaal, staken in totaal ruim 1 miljoen euro in de campagne. Deze investeerders kwamen uit 34 verschillende landen, maar Nederland was wel veruit de grootste partij.

BUX wil het geld benutten voor de uitbreiding van het huidige aanbod. Om zo in 2020 naar eigen zeggen de Europese one-stop shop te zijn voor diverse investeringsbehoeften, variërend van de korte tot de lange termijn. Komend jaar wil BUX een app uitbrengen waarmee voor de langere termijn in aandelen belegd kan worden. BUX begon als een soort beursspel met fictief geld, inmiddels beleggen 90.000 gebruikers met echt geld.

Ook staat er voor komend jaar een crypto-app op de planning. De handel in cryptovaluta kent nog vele hordes en er zijn diverse risico’s aan verbonden, erkent ook BUX. Vooral de aankoop van cryptomunten kan beter. ‘Maar de missie van BUX is altijd om ingewikkelde aspecten van beleggen eenvoudiger te maken en het risico te verlagen,’ zegt CEO Bortot. ‘Twee elementen die nodig zijn om het handelen in cryptovaluta meer mainstream te maken.’

Op de foto het managementteam

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond