Deel dit artikel
-

BUX lanceert beleggingsapp BUX Zero in Nederland en Duitsland

Mobiele broker BUX lanceert zijn nieuwe app BUX Zero in Nederland en binnenkort Duitsland en vanaf volgend jaar in heel Europa. Gedurende de komende weken krijgt iedereen die zich heeft aangemeld op een wachtlijst toegang tot de nieuwe app. Naar verwachting zal Zero over enkele weken voor iedereen volledig beschikbaar zijn.

BUX Zero biedt een combinatie van beleggen zonder commissie, ‘extreme focus’ op design en gebruiksvriendelijkheid, een eenvoudig ‘klant worden’-proces, en veiligheid door een nauwe samenwerking met ABN AMRO. Daarnaast wordt geen commissies berekend.

Het Nederlandse bedrijf lanceerde in 2014 al eens een speelse beursapp om jongeren vertrouwd te maken met de beurs. Die oude app was meer gericht op kortetermijnhandel. De nieuwe app is voor beleggingen op de middellange en lange termijn. De speelsheid is grotendeels overboord gegooid.

Beleggen is volgens BUX langzamerhand een must. De spaarrente is historisch laag en zal dat nog een tijd blijven, het huidige pensioenstelsel is door de vergrijzing niet houdbaar en een koophuis door de fors gestegen prijzen voor een groot deel van Nederland niet meer bereikbaar.

De huidige beleggingsplatformen die in Nederland beschikbaar zijn, sluiten echter niet aan bij de wensen en behoeften van de mobiele generatie. Veel producten en platforms stammen uit de jaren negentig en richten zich met name op de meer vermogende oudere generatie.

Volgens Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX, is het geen toeval dat jongeren overstappen van traditionele banken naar zogeheten neo banks.

Een ‘neo broker’ was er in Europa nog niet. Traditionele brokers blijven met hun complexe aanbod in het webtijdperk hangen en hebben moeite hun product aan te passen aan de eisen die de jonge generatie aan producten stelt, zegt Bortot.

UX werkt voor het product nauw samen met ABN AMRO Clearing Bank. Hierdoor valt het geld van gebruikers onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is dit in beginsel gegarandeerd tot 100.000 euro per gebruiker. Daarnaast worden aandelen van BUX Zero gebruikers bewaard door ABN AMRO Clearing Bank.

Deel dit bericht

2 Reacties

jasper

Jammer dat er niet wordt ingegaan op het verdienmodel. Maak me ernstig zorgen dat gratis toch betaald wordt met een grotere spread…

chiel

“het huidige pensioenstelsel is door de vergrijzing niet houdbaar” is niet waar, het beste , rijkste pensioenstelsel van europa mischien wel van de wereld wordt politiek om zeep geholpen. Factcheck eens de echte waarde van de pensioenfondsen ipv de rekenrente en dekkingsgraad onzin van de msm te volgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond