Deel dit artikel
-

BUX lanceert beleggingsapp BUX Zero in Nederland en Duitsland

Mobiele broker BUX lanceert zijn nieuwe app BUX Zero in Nederland en binnenkort Duitsland en vanaf volgend jaar in heel Europa. Gedurende de komende weken krijgt iedereen die zich heeft aangemeld op een wachtlijst toegang tot de nieuwe app. Naar verwachting zal Zero over enkele weken voor iedereen volledig beschikbaar zijn.

BUX Zero biedt een combinatie van beleggen zonder commissie, ‘extreme focus’ op design en gebruiksvriendelijkheid, een eenvoudig ‘klant worden’-proces, en veiligheid door een nauwe samenwerking met ABN AMRO. Daarnaast wordt geen commissies berekend.

Het Nederlandse bedrijf lanceerde in 2014 al eens een speelse beursapp om jongeren vertrouwd te maken met de beurs. Die oude app was meer gericht op kortetermijnhandel. De nieuwe app is voor beleggingen op de middellange en lange termijn. De speelsheid is grotendeels overboord gegooid.

Beleggen is volgens BUX langzamerhand een must. De spaarrente is historisch laag en zal dat nog een tijd blijven, het huidige pensioenstelsel is door de vergrijzing niet houdbaar en een koophuis door de fors gestegen prijzen voor een groot deel van Nederland niet meer bereikbaar.

De huidige beleggingsplatformen die in Nederland beschikbaar zijn, sluiten echter niet aan bij de wensen en behoeften van de mobiele generatie. Veel producten en platforms stammen uit de jaren negentig en richten zich met name op de meer vermogende oudere generatie.

Volgens Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX, is het geen toeval dat jongeren overstappen van traditionele banken naar zogeheten neo banks.

Een ‘neo broker’ was er in Europa nog niet. Traditionele brokers blijven met hun complexe aanbod in het webtijdperk hangen en hebben moeite hun product aan te passen aan de eisen die de jonge generatie aan producten stelt, zegt Bortot.

UX werkt voor het product nauw samen met ABN AMRO Clearing Bank. Hierdoor valt het geld van gebruikers onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is dit in beginsel gegarandeerd tot 100.000 euro per gebruiker. Daarnaast worden aandelen van BUX Zero gebruikers bewaard door ABN AMRO Clearing Bank.

Deel dit bericht

9 Reacties

jasper

Jammer dat er niet wordt ingegaan op het verdienmodel. Maak me ernstig zorgen dat gratis toch betaald wordt met een grotere spread…

chiel

“het huidige pensioenstelsel is door de vergrijzing niet houdbaar” is niet waar, het beste , rijkste pensioenstelsel van europa mischien wel van de wereld wordt politiek om zeep geholpen. Factcheck eens de echte waarde van de pensioenfondsen ipv de rekenrente en dekkingsgraad onzin van de msm te volgen.

piet

Chiel,

Onderbouw aub jouw standpunten. Het pensioenstelsel staat er gewoon slecht voor. Inflatie wordt kunstmatig laag gehouden en door de lage rente zijn pensioenfondsen genoodzaakt meer risicovol te beleggen.

Daarnaast doen ze vrijwel allemaal het zelfde en kopen ze allemaal in op de ETF / Index bubbel. Zodra die klapt zal ruim 30% van het pensioenvermogen verdampen.

Probeer dan nog maar eens in te lopen op de verplichtingen die ieder jaar met 2-3% moeten toenemen.

Nu mag jij jouw argumenten aandragen. Ben heel benieuwd!

chiel

Beste Piet , Een dekkingsgraat van meer als 100 procent (ook voor toekomstige verplichtingen), echt serieus? Een bankrun kan maar een pensioen-run kan niet eens. Een rekenrente van 1.5 of 2 % terwijl er al jaren achtereen 7% wordt gehaald, echt serieus? En als, zoals jij aangeeft 30% van hun vermogen verdampt, blijft er daarna nog steeds meer als 1.000.000.000.0000 (1000 Miljard) Euro in de reservepot zitten. Meer als voldoende om te indexeren ipv te korten, nu en in de toekomst.

piet

Chiel, je noemt wat argumenten zonder die te onderbouwen. Leg dan uit waarom het wel goed gesteld is met de pensioenen? Want die 1000 miljard euro zegt mij helemaal niets.

chiel

Pensioenreserves zitten momenteel rond de 1500 miljard , als daar 30% van verdampt blijft er nog 1000 miljard over. Hoogte pensioenreserves: stand 2007 ongeveer 700 miljard, momenteel 1500 miljard , o oh wat gaat het slecht.

Bron: google gerust bronnen zat te vinden.

chiel

Aanvulling omdat miljard zo een abstract begrip is: als je ALLEEN de extra vermogensopbouw van 800 MLD zou verdelen over iedereen in NL , is dit voor ieder persoon in NL ongeveer 48.000,- EURO.
En dan is er nog steeds een reserve van 700 MLD.

Rekensom gebaseerd op: 17 Miljoen inwoners.

Maar chiel

Chiel. jouw rekensom is gebasseerd op 1 jaar uitkeren. Mag hopen dat jij niet in een bestuur van een pensioenfonds zit. Het probleem is namelijk dat het potje niet zo hard toeneemt maar wel hard leeg loopt. Er zijn nu 3 miljoen pensioensgerechtigden en die moet je zon 13 jaar lang uitkeren. Dan kom je met 1400 miljard net aan 30.000 per persoon bruto. Natuurlijk komt er ook wat bij, maar niet genoeg. Daarnaast neemt het aantal pensioensgerechtigen toe naar 5 miljoen en leven die ook nog eens langer. 1400 miljard 15 jaar lang 5 miljoen mensen. Dan kom je op nog geen 20k pensioen per jaar uit.

En dat lijkt allemaal voldoende, alleen de komende 20 jaar blijft de inflatie 2-3% terwijl rendementen achterblijven.

chiel

Ik probeerde uit te leggen hoeveel geld 800 miljard is met een voorbeeld.

De realiteit:
Rendementen zijn al jaren achtereen minimaal 7 % . De potten groeien omdat er minder wordt uitgekeerd dan er binnenkomt ( niet-indexeren, premies, rendement, sterftewinst). Potten staan nu op 1500 Miljard en groeien nog steeds.Dat is de realiteit.

Er is geld genoeg om te indexeren zelfs met terugwerkende kracht nu en in de toekomst.

De pers schets een ander beeld maar de echte cijfers zijn volop te vinden.

Het “lijkt” slecht te gaan door politieke regels en termen als “rekenrente” en “dekkingsgraad”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond