Deel dit artikel
-

Carbon Flyer, de drone die niet op een drone lijkt

Bij een drone denk je al snel aan een soort schijf met horizontale propellers. Maar een drone betekent letterlijk ‘onbemand luchtvaartuig’. Zolang iets kan vliegen en het enigszins bestuurbaar is, is het een drone. Zo ook deze Carbon Flyer die is gebaseerd op een ouderwets papieren vliegtuigje.

De Carbon Flyer is gemaakt van koolstofvezel en is volgens de makers onbreekbaar. Dus ook als het vliegtuig met hoge snelheid tegen een muur klapt is er niets aan de hand. Aan de achterkant van de vleugels zitten de verticale propellers. De Carbon Flyer kan worden bestuurd met een smartphone door middel van een Bluetooth 4.0 verbinding. De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

carbon flyer

Het vliegtuig beschikt over een camera waarmee de vlucht kan worden opgenomen vanuit de lucht. In de Carbon Flyer kan een SD-kaartje worden geplaatst waar de beelden op worden opgeslagen. De standaard versie beschikt over een eenvoudige 420p camera. Voor veertig dollar kan deze camera worden vervangen met een 720p camera.

Vanwege de snelheid is het bijna niet voor te stellen dat de Carbon Flyer makkelijk is te besturen. Op de film ziet het er mooi uit, maar de kans is groot dat de drone bij de eerste testvlucht al vast komt te zitten in een boom. Als het vliegen niet lukt, is het altijd nog mogelijk om het vliegtuig op de bijgeleverde standaard in een kast of op een bureau te plaatsen.

De standaard versie van de Carbon Flyer is voor slechts 99 dollar te bestellen op Indiegogo. Je moet nog wel even geduld hebben, want de verwachte leverdatum is pas in augustus 2015. Wij hebben er zelf één besteld om uit te proberen, dus de hands-on volgt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arjan

Wat jammer nou dat de levertijd zo ver ligt. Hopelijk bestaat er een eerdere optie om deze drone aan te schaffen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond