Deel dit artikel
-

Fysieke retail deed het beter in december dan online retail

Opmerkelijke cijfers van het CBS. De online omzet was in december 11,1 procent lager dan in december 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,7 procent minder omgezet.  De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 15,2 procent. De fysieke retail daarentegen pluste 11 procent.

De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in december 2022 hoger dan in december 2021. De online omzet van overige winkels was lager dan een jaar eerder.

De fysieke detailhandel heeft in december 11 procent meer omgezet dan in december 2021. Het verkoopvolume was echter wel 0,5 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 5,7 procent, die van de non-foodsector met 21,5 procent.
De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met 21,5 procent. Het volume was 11,1 procent hoger dan een jaar eerder.Winkels in schoenen en lederwaren, de kledingwinkels, winkels in recreatieartikelen, winkels in meubels en woninginrichting, winkels in consumentenelektronica en witgoed en winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in december meer omgezet dan in december 2021. Daarentegen hebben de drogisterijen in december minder omgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond