Deel dit artikel
-

CEO Travis Kalanick keert niet meer terug bij Uber

Uber CEO en medeoprichter Travis Kalanick heeft zijn vertrek bij Uber aangekondigd. Eerder zou hij voor onbepaalde tijd met verlof gaan.

Kalanick is gezwicht onder druk van verschillende investeerders die zijn ontslag hadden geëist. In een verklaring laat de topman weten dat hij zich zal terugtrekken zodat Uber ‘kan gaan bouwen in plaats van afgeleid te zijn door een volgend gevecht.’

Uber kampte de laatste tijd met een reeks schandalen, variërend van seksuele intimidatie tot het stelen van bedrijfsgeheimen en het dwarsbomen van toezichthouders. Niet alles daarvan kan direct op het conto van Kalanick worden geschreven, maar hij werd wel verantwoordelijk gehouden voor de verziekte bedrijfscultuur.

Zeker twintig werknemers zijn ontslagen na klachten over seksuele intimidatie. Emil Michael, de rechterhand van Kalanick, stapte om andere redenen ook op. Hij hield zich vooral bezig met overnames.

Voormalig minister van Justitie onder president Obama, Eric Holder, heeft een vertrouwelijk rapport opgesteld over de interne werkcultuur.

Aanvankelijk wilde Kalanick nieuwe plannen voor Uber ontwikkelen, maar ook aan zichzelf werken, iets dat hij ‘Travis 2.0’ noemde.

Een opvolger voor Kalanick is nog niet benoemd. Het is ook nog maar de vraag of de gewenste verandering van leiderschap er daadwerkelijk komt. Kalanick was wel de man met de visie en hij heeft het bedrijf van de grond aan opgebouwd.

Neelie Kroes trad vorig jaar aan als adviseur van Uber. Zij liet vorige week nog weten dat ‘Uber de misstanden adequaat heeft aangepakt’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond