Deel dit artikel
-

China opnieuw strenger voor handel in cryptomunten

China treedt opnieuw streng op tegen de handel in cryptomunten. Financiële instellingen en betalingsbedrijven mogen voortaan geen cryptodiensten meer verlenen.

China had cryptobeurzen reeds verboden, maar individuen mogen nog wel cryptomunten bezitten. Dat wordt nu wel erg lastig. Allerlei handelingen zoals registratie, clearing en afwikkeling van crypto’s door banken en betaalverwerkers zijn voortaan verboden.

Het is niet duidelijk of de enorme koersdalingen van de laatste dagen de aanleiding zijn geweest. Mede als gevolg van de tweets van Elon Musk is de koers van de Bitcoin woensdag onder de 40.000 dollar geschoten, een daling van circa 13 procent in de afgelopen 24 uur,

‘Onlangs zijn de prijzen van cryptovaluta enorm gestegen en gedaald, door de terugkeer van de speculatieve handel in cryptovaluta wordt de normale economische en financiële orde verstoord’, aldus drie brancheorganisaties dinsdag in een gezamenlijke verklaring waaruit Reuters citeert. Het gaat om de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China.

Beleggers moeten zich volgens deze organisaties realiseren dat virtuele valuta’s geen echte waarde vertegenwoordigen, prijzen gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd en dat op crypto gebaseerde handelscontracten niet worden beschermd door de Chinese wetgeving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond