Deel dit artikel
-

Chinees Alibaba: ons betaalsysteem is groter dan PayPal

Betaalsysteem Alipay van de Chinese e-commercegroep Alibaba claimt dat het inmiddels groter is dan PayPal. De Chinezen oriënteren zich steeds sterker op de Amerikaanse markt.

Met een een berichtje op Weibo, de Chinese, rijkere variant op Twitter, laat Alibaba zien dat het verder kan plassen dan PayPal. Honderd miljoen mobiele gebruikers alleen al rondden vorig jaar 2,8 miljard transacties af, goed voor honderdvijftig miljard dollar aan handelsvolume.

De Chinese cijfers tonen aan dat Alipay en moederbedrijf Alibaba serieuze concurrenten op het wereldtoneel zijn. Wie nu echt de grootste is, valt niet onafhankelijk te toetsen. eBay laat in zijn meest recente kwartaalcijfers zien dat de Amerikanen en Chinezen elkaar in ieder geval niet veel ontlopen qua omvang.

PayPal had eind vorig jaar 143 miljoen actieve gebruikers. Zij verrichtten in die drie maanden 846 miljoen betaalhandelingen. Dat was goed voor een volume van 52 miljard dollar.

Mogelijk wil Alipay de Amerikaanse concurrentie nog wat meer prikkelen met dit soort berichten. De Chinezen zijn al enige tijd bezig om zich prominenter op de Amerikaanse markt te manifesteren. Ze staken tweehonderd miljoen dollar in Shoprunner, zetten een investeringstak op en introduceren hun eigen e-commerce- en betaaldiensten in de V.S.

Het recentste voorbeeld van de geografische expansie is de aanstaande lancering van de Amerikaanse webwinkel 11Main.com. Dat richt zich vooral op modemerken die via internet aan de eindconsument willen verkopen.

Van Alibaba wordt verwacht dat het over niet te lange tijd naar de beurs gaat. Het bedrijf wordt gewaardeerd op rond de honderd miljard dollar. Yahoo bezit een kwart van de aandelen en kan er daarom op rekenen dat een enorme geldgolf over de Stille Oceaan westwaarts zal trekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remko Zuiderwijk

Er zijn wel meer voorbeelden van Chinese varianten die groter zijn dan wij ons kunnen voorstellen.

Een Twitter groter dan Twitter, een Amazon groter dan Amazon, een Paypal groter dan Paypal… En dat alles gezien door Hugo Barra, een ex-Google product manager op Android die zijn baan opzegde en voor de Steve Jobs van China ging werken.

http://www.businessinsider.com/what-the-chinese-tech-industry-is-like-2014-1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond