-

RTB nu ook beschikbaar in China

Real Time Bidding in China staat nog in de kinderschoenen of liever gezegd: was tot nu toe grotendeels non-existent. De belangrijkste reden is gelegen in trage netverbindingen, maar het in Beijing gevestigde Papaya Mobile brengt daar met zijn AppFlood netwerk verandering in.

AppFlood heet het eerste RTB-platform in China te zijn. Moedermaatschappij Papaya Mobile hielp (Android) ontwikkelaars al met onder meer in-app games aankopen, en het bedrijf heeft zelfs een game incubator.

Achttien maanden geleden werd het advertentienetwerk AppFlood in het leven geroepen voor mobiele advertenties voor de Chinese markt. Dat netwerk bereikt maar liefst 400 miljoen gebruikers. Er kan gericht geadverteerd worden, bijvoorbeeld op Engelstalige Chinezen. De buitenlandse adverteerders zullen zich waarschijnlijk vooral willen richten op de circa 100 miljoen Chinese toeristen die vorig jaar 100 miljard dollar in het buitenland hebben besteed.

De mobiele markt in China is al enige tijd booming. Vorig jaar hebben Chinese adverteerders hun mobiele advertentiebudgetten met 151 procent verhoogd. Ze geven meer uit dan hun Amerikaanse collega’s. Ook is er belangstelling voor RTB, maar dat was tot nu toe nog geen 0,3 procent van de Chinese markt voor display advertenties. Dit jaar zal het al stijgen naar 3 tot 5 procent en in 2017 moet die markt een omvang van 780 miljoen dollar hebben bereikt.

Volgens woordvoerder Chris Hanage was de vraag naar RTB er al veel langer, maar was dat technisch niet goed mogelijk doordat het netwerk nogal traag is. De RTB partner is OpenX, en het platform is gebaseerd op OpenRTB. Dat draait weer Amazon Web Services, met behulp van de DynamoDB architectuur.  Volgens Papaya Mobile waren er echter nog meer aanpassingen nodig om het netwerk snel genoeg te maken.

Bestaande adverteerders krijgen automatisch toegang tot het demand-side platform (DSP).
papaya-mobile-2

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

Weer een gebrul van een bronstige marketing brulaap…
Het ‘ipinyou’ is toch al een paar jaar zoet met RTB systemen op de chinese markt….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond