Deel dit artikel
-

Ahold Delhaize op weg naar 5 miljard euro online omzet

De onlineverkopen van Ahold Delhaize zijn in het tweede kwartaal met 22 procent gestegen. Voor dit jaar verwacht het bedrijf uit te komen op 2,8 miljard euro en voor 2020 zelfs op 5 miljard euro.

Het gefuseerde bedrijf gaat 160 miljoen euro investeren in onder meer een tweede distributiecentrum voor bol.com in Waalwijk van 130.000 vierkante meter. Ah.nl bouwt daarnaast twee dc’s in De Meern en Eindhoven, zo blijkt uit de summiere informatie voor analisten.

Ahold sloot een naar eigen zeggen sterk kwartaal af, waarin de netto-omzet met 67 procent steeg naar 16 miljard dollar, en de winst naar 355 miljoen. Topman Dick Boer laat weten dat de integratie tussen Ahold en Delhaize op koers ligt.

Boer liet in een toelichting weten dat hij niet bang is voor de entree van techreus Amazon. ‘Wij doen al veel online met Peapod in de VS en Ahold.nl. Dat de internetjongens nu naar stenen winkels kijken, betekent dat wij het goed gezien hebben. Wij kunnen concurrentie aan, en bezorgdienst Amazon Fresh kennen we al.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond