Deel dit artikel
-

Cijfers Twitter stellen markt teleur

Twitter rapporteert een lager dan verwachte omzet, wat beleggers bestraffen met een koersdaling van 18 procent in de handel nabeurs.

Zojuist publiceerde Twitter de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. De winst per aandeel was iets beter dan verwacht, maar de omzet van 436 miljoen dollar was twintig miljoen minder dan de financiële markt verwachtte.

De reden voor de tegenvaller zou liggen in de slechter dan verwachte prestaties van het nieuwe direct response-reclameproduct. Dat zou ook verklaren waarom Twitter samen met de kwartaalcijfers ook de overname van retailreclamebedrijf TellApart bekend maakt.

Behalve de gerealiseerde cijfers zijn ook de verwachtingen voor komende kwartalen niet helemaal wat beleggers verwachten. Waar was gerekend op 540 miljoen dollar voor het tweede kwartaal geeft CEO Dick Costolo een verwachting af van 470 tot 485 miljoen dollar. Hij denkt ook circa tweehonderd miljoen minder omzet en veertig miljoen minder operationele winst te maken over heel 2015.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers bedraagt 302 miljoen, waarvan tachtig procent zich primair van een telefoon of tablet bedient.

Foto: Joi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond