Deel dit artikel
-

Claim Nina Brink nog niet van tafel

Bijna achttien jaar na dato vechten de aandeelhouders van internetaanbieder World Online nog altijd om hun vermeende belangen. Voormalig CEO Nina Brink eist 182 miljoen euro van investeringsmaatschappij Reggeborgh. Die laatste heeft bij de Hoge Raad een belangrijke slag verloren.

Reggeborgh zou Brink (tegenwoordig Nina Storms) voor de beursgang in 2000 een bonus van 1,5 procent van de aandelen in het internetbedrijf hebben toegezegd. Bij de beursgang was dit belang ruim 182 miljoen euro waard.

De stichting waarin Brink haar claim heeft ondergebracht is in 2012 naar de rechter gestapt om de megabonus alsnog los te krijgen. Aanvankelijk verklaarde de rechtbank die claim verjaard, maar het Hof in Den Bosch heeft dat besluit teruggedraaid. Ook de Hoge Raad houdt nu vast aan het oordeel van het Hof.

Het wil echter nog niet zeggen dat Brink haar claim krijgt. Die dient te bewijzen dat Henry Holterman van Reggeborgh die bonus ook daadwerkelijk heeft toegezegd. De inmiddels overleden Dik Wessels van Reggeborgh was eerder zeer stellig over Brink: ‘Ze kan liegen dat het gedrukt staat. Ik bemoei me er verder niet mee.’

Na de mislukte beursgang van 2000 werd World Online overgenomen door het Italiaanse Tiscali en werd Brink in een civiele zaak eind 2003 veroordeeld wegens misleiding van aandeelhouders. Na een jarenlange strijd konden gedupeerde beleggers enkele jaren terug toch terugkijken op een succesvolle afhandeling van hun claim.

Dit bericht is 32 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond