Deel dit artikel
-

Clipster vernieuwt videomarketing platform

Clipster, dat claimt het eerste bedrijf te zijn in social video engagement, lanceert een versie van zijn tool om zogenoemde branded videokanalen te bouwen. Marketeers en creatieve bureaus kunnen met op maat gemaakte YouTube-kanalen ontwikkelen, monitoren en analyseren.

Het vernieuwde platform van Clipster – opgericht in 2012 door de Bram en Loek Wermenbol en Peter Sinke – kent een drag-and-drop systeem, met diverse opties voor een persoonlijke ‘look-and-feel’, mogelijkheden voor campagnemanagement en optionele sjablonen. Programmeren hoeft niet. De analysemogelijkheid helpt merken daarnaast om trends in de gaten te houden en hun marketingcampagne waar nodig aan te passen.

Videomarketing op YouTube wordt steeds belangrijker voor marketeers. Brand management moet veel verder gaat dan traditionele marketing, zegt Loek Wermenbol, CEO van Clipster. ‘Op YouTube wordt iedere maand meer dan zes miljard uur aan video bekeken en iedere minuut wordt er meer dan honderd uur aan content geüpload. Het is voor bedrijven essentieel dat zij video snappen en het kunnen toepassen in hun merkstrategie.’

Unilever, Lufthansa, Nutricia en Douwe Egberts gebruiken Clipster om het aantal impressies, volgers en conversies op hun YouTube-kanaal te verhogen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond