Deel dit artikel
-

YouTube begint dagelijks videojournaals

YouTube is begonnen met een dagelijks videojournaal waarin het hoogtepunten van zijn videoplatform spot en uitzendt voordat ze hip worden. Filmstudio Dreamworks verzorgt de productie.

Vijftig man werkt iedere dag fulltime aan de productie van YouTube Nation, een show die door Google wordt gefinancierd. DreamWorks Animation deelt in de reclame-inkomsten. Dit is een volgende stap in de ‘original content’-strategie van YouTube om meer kijkers langer aan zich te binden.

Het vertrekpunt bij de productie van YouTube Nation is dat er dagelijks zo immens veel video in de site wordt gestopt dat het voor de gemiddelde gebruiker onmogelijk is om de interessante, actuele krentjes uit de pap te spotten. Daarom gaan de algoritmes van Google en de videomakers van DreamWorks daarvan journaals maken. Die zijn voorzien van links en playlists, zodat de kijker kan doorklikken.

Feiten:

  • De show wordt gehost door Jacob Soboroff
  • Toon is niet overdreven humoristisch
  • Gaat drie uur ‘s nacht Nederlandse tijd live
  • Rond maart komt er een tweede dagelijkse editie die om 18.00 uur (NL) verschijnt
  • Duurt vijf minuten
  • Later in het jaar verschijnen er verticals over de thema’s Muziek, Nieuws en Sport

De shows zijn gericht op een publiek van tussen de achttien en dertig jaar, een groep die toch al geen sterke binding met vaste kijktijden bij tv-zenders heeft.

In december 2013 keken 188 miljoen Amerikanen 52,4 miljard online video’s. Een kwart daarvan werd op YouTube bekeken, gevolgd door de nummer twee Facebook met 3,7 miljard streamstarts.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jiskefet

Ik denk niet dat dit zal aanslaan in Nederland.
Muziek, nieuws en sport interesseert Nederlanders alleen als het Nederlands is.
Of op zijn minst ondertitelt. (wat natuurlijk kan als het wordt herhaald om 18:00uur NL tijd)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond