Deel dit artikel
-

Code Postfilter aangescherpt

Vanaf donderdag 1 april geldt in heel Nederland de nieuwe Code Postfilter. Deze update biedt afzenders van geadresseerde reclamepost duidelijkere richtlijnen.

Vanaf dit jaar zijn afzenders van ongevraagde geadresseerde reclamepost verplicht om op hun reclame-uitingen een verwijzing naar Postfilter te zetten. Zo weten ontvangers precies waar ze hun ontvangstvoorkeuren kunnen doorgeven: via het vernieuwde postfilter.nl.

Op de nieuwe site is het registratieproces versimpeld, wordt er minder jargon gebruikt en krijgen gebruikers de mogelijkheid om een Postfilter in te stellen zonder daarbij hun naam en e-mailadres te delen.

Stichting Postfilter – de organisatie die verantwoordelijk is voor de code – voerde wijzigingen door na een uitgebreid onderzoek onder consumenten in 2020. Hieruit bleek onder andere dat zij vinden dat meldpunt Postfilter meer naamsbekendheid moet krijgen, zodat voor mensen duidelijker is via welke weg ze ongevraagde geadresseerde reclamepost kunnen stoppen.

Stichting Postfilter is een initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven en verschillende maatschappelijke en belangenorganisaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond