Deel dit artikel
-

Compact bezorgvoertuig voor de stad

Designstudio Springtime, met als klanten NS, Stella, TIER Mobility, Mobike en Post NL, heeft een nieuw bezorgconcept ontwikkeld gebaseerd op de legendarische Piaggio Ape, een betaalbare commerciële 1-persoons driewieler, afkomstig uit het naoorlogse Italië.

Dit voertuig was gebaseerd op een Vespa scooter en was verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (pick-up, riksja, bestelbus, etc.).

De DISPATCH is ontworpen als een 1-zitter. De transparante cabine met minimale carrosserie biedt volgens de ontwerpers uitstekend zicht rondom. De comfortabele (verwarmde) stoel heeft een actieve zit, waarmee alertheid in het verkeer wordt verzekerd. In de hoofdsteun bevindt zich een handsfree communicatieoplossing, waarmee ook de navigatie op het stuur bediend wordt.

Het cargo volume is verwisselbaar. Zoals de Piaggio Ape in haar tijd, zijn verschillende laadoplossingen mogelijk: een afgesloten box, een pick-up, of zelfs een opbouw voor personenvervoer.

De afgebeelde cargo box (verkrijgbaar in en 1.500 liter (passend op een EPAL Euro pallet) en 2.000 liter versie) is veilig afsluitbaar om diefstal tijdens rijden en bezorgen te voorkomen. De box kan daarnaast desgewenst uitgevoerd worden met elektrische verwarming of koeling. De roldeur geeft comfortabel toegang tot de vracht.

Momenteel onderzoekt men de verdere ontwikkeling van de DISPATCH met diverse potentiële partners.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond