Deel dit artikel
-

Concurrent Craiglist in Nederlandse handen

Een niet nader genoemd Nederlands bedrijf heeft de in Dallas gevestigde advertentiesite Backpage.com overgenomen. De onderneming van 160 personeelsleden blijft vanuit de VS opereren.

Backpage.com is een nogal Spartaans ogende site voor kleine advertenties die inmiddels 88 landen omvat. Het is de tweede grote advertentiesite na Craiglist met 7 miljoen advertenties en 37 miljoen bezoekers. Backpage staat vooral bekend om zijn seksadvertenties, die Craiglist in 2010 afstootte.

Volgens CEO Carl Ferrer heeft Backpage door de overname nu beter toegang tot de internationale markt.

Details zoals de overnamesom zijn niet bekendgemaakt omdat Europese toezichthouders er nog naar zouden willen kijken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Natasja Voogd

Het bedrijf is volgens mij “Naspers”. Ook al zijn zij genoteerd aan de beurs van Kaapstad (ZA), het hoofdkantoor staat in Hoofddorp. Oud Marktplaats-baas Bob van Dijk is de CEO en lijkt achter deze overname te zitten.

Hester

Degene die Backpage.com nu in handen heeft, behoort verantwoordelijk te worden gehouden voor het medeplichtig zijn aan sex trafficking. De gekochte website is een doorgeefluik voor sex trafficking advertenties. En dat weet de eigenaar absoluut. Dat soort advertenties zal de bulk van de omzet opleveren. En nee, deze dienstverlener hoort geen wettelijke bescherming voor tussenpersonen te verkrijgen. De website participeert actief door de publicatie (bekendmaking) en hieraan gekoppelde inkomsten. Verantwoordelijk voor de verspreiding dus. Zou toch wat zijn als Goebbels niet mede verantwoordelijk werd gehouden voor de propaganda van Hitler..

Money versus moraal.

http://www.imdb.com/title/tt6398054/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond