Deel dit artikel
-

De Correspondent wil 2,2 miljoen euro voor Engelse variant

De Nederlandse opiniesite De Correspondent is gestart met een campagne om voor 14 december 2,2 miljoen euro op te halen voor een Engelstalige variant.

‘De wereld heeft meer invloed op wat in ons eigen land gebeurt dan ooit. En wat in ons eigen land gebeurt, heeft meer invloed op de wereld dan ooit. Om de wereld nog beter te kunnen begrijpen, is grensoverstijgende journalistiek noodzakelijker dan ooit,’ zegt oprichter Rob Wijnberg.

Al eerder kreeg het initiatief een subsidie van in totaal 515.000 dollar van The Knight Foundation en het Democracy Fund, twee onafhankelijke fondsen die zich in de Verenigde Staten inzetten voor journalistiek.Wijnberg en uitgever Ernst-Jan Pfauth hebben de subsidie te danken aan Jay Rosen, een professor in de journalistiek aan de New York University (NYU).

Dat de laat erg hoog is gelegd wordt duidelijk uit de toezegging dat als het doel niet wordt gehaald, inleggers hun geld terugkrijgen. Op dit moment is ruim 184.000 euro opgehaald.

In Nederland heeft De Correspondent 50.000 betalende abonnees. Wie al lid is van De Correspondent kan straks ook de Engelse editie lezen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond