Deel dit artikel
-

Crypto-geldschieter Voyager Digital schort activiteiten op (update)

Crypto-geldschieter Voyager Digital heeft vrijdag opnames, handel en stortingen van crypto’s op zijn platform opgeschort om wat het noemt strategische alternatieven te onderzoeken.

De stap komt enkele dagen nadat het bedrijf hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) in gebreke heeft gesteld voor het niet aflossen van een lening.

Voyager zegt in een persbericht dat het Moelis & Company (MC.N) en de Consello Group heeft ingehuurd als financieel adviseurs, en Kirkland & Ellis LLP als juridisch adviseur.

Op 22 juni tekende Voyager nog een overeenkomst met Alameda Ventures Ltd voor een doorlopende kredietlijn.

De waarde van de crypto-activa die het bezit bedraagt nog maar 685 miljoen dollar, terwijl het bedrijf zelf 1,12 miljard aan crypto-activa heeft geleend.

Eerder raakte crypto-geldschieter Celsius Network in de problemen. Dat bedrijf gaat vermoedelijk failliet.

Maandag staakte ook Vauld, een in Singapore gevestigde crypto leendienst, al zijn activiteiten wegens ‘financiële uitdagingen’.

De drie jaar oude startup – met 27 miljoen dollar financiering van Valar Ventures, Coinbase Ventures en Pantera Capital – zegt dat klanten ongeveer 198 miljoen dollar aan leningen hebben ingetrokken sinds begin juni.

Het bedrijf beloofde een rendement van ruim 12 procent op de inleg van onder meer Bitcoin en Ethereum. Dat ging goed zolang de waarde van die munten bleef stijgen.

het dat het 12,68% jaarlijkse rendementen biedt op het inzetten van verschillende zogenaamde stablecoins, waaronder USDC en BUSD en 6,7% op Bitcoin- en Ethereum-tokens. Het platform stelde klanten in staat om te lenen tegen hun tokens en faciliteerde ook verschillende andere handelsdiensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond