Deel dit artikel
-

Dag en Nacht Media introduceert doneerknop voor podcasts

Podcastnetwerk Dag en Nacht Media brengt een systeem uit waarmee luisteraars reacties en geld kunnen geven aan de podcasters die ze beluisteren.

Gisteren bracht de online uitgever de dienst ‘Vriend van de Show‘ uit als apart onderdeel van zijn netwerk. Een selectie van de veertig aangesloten podcasts zijn er reeds op aangesloten.

Podcasters kunnen hun luisteraars in de uitzending verwijzen naar de site van Vriend van de Show. Daar kunnen ze, na verplichte registratie, geschreven reacties achterlaten. Ook is er een doneerknop. Luisteraars kunnen eenmalige donaties doen, maar ook maandelijks 2,50 euro overmaken aan de mediamaker achter de podcast.

“Met Vriend van de Show hopen we podcasters een eigen kanaal naar hun publiek te geven dat ze kunnen uitbouwen en onderhouden”, aldus Dag en Nacht Media.

Het reactieplatform is ontwikkeld met financiële steun van Google News Initiative en webbureau Digital Natives.

Blendle wil ook prominenter het podcastpad op. Het techbedrijf wil komende kwartalen meer podcasts onderdak geven in zijn app en dan inkomsten uit abonnementsgelden met de makers delen.

Foto: Sascha Kohlmann (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Diepstraten

Leuk initiatief, volgens mij was dit al veel langr mogelijk via partijen als petje.af of bijv. patreon (crowdfunding ook voor podcasts is niet nieuw). Er zijn vergelijkbare podcastplatforms die dit aanbieden (bijv. podhero). Niet uniek dus, wel interessant welke kant het op gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond