Deel dit artikel
-

Daling oplage Telegraaf tot staan gebracht met… iPads

De Telegraaf heeft met iPad-acties tot nu toe 26.000 nieuwe abonnees geworven, waarmee de stabilisatie is ingezet. ’s Lands grootste dagblad verloor in tien jaar bijna de helft van zijn abonnees en telt er nu nog 450.000.

Telegraaf Media Groep (TMG) meldde vandaag zwarte cijfers over 2013 dankzij de verkoop van zijn belang in televisiebedrijf ProSiebenSat.1. Dat leverde een uitzonderlijke boekwinst op van 218,3 miljoen euro. Het nettoresultaat kwam daarmee op 177,9 miljoen euro.

De inkomsten uit advertenties en oplage blijven echter dalen. De opbrengsten uit digitale en radioactiviteiten en omzet uit distributie voor derden lieten (sterke) stijging zien, met name dankzij e-commerce en Dichtbij.nl.

Er zijn inmiddels miljoenen vrijgemaakt voor digitale innovatie. Het project rond de digitale Telegraaf op Zondag is daar een voorbeeld van, maar er wordt ook verder geïnvesteerd in andere digitale projecten als Groupdeal.nl (kortingsacties), Upcoming (Nederlandse Buzzfeed) en Dichtbij.

‘Het medialandschap is structureel veranderd. Dit betekent dat wij onszelf opnieuw moeten uitvinden’, aldus Cees van Steijn, ad interim CEO. ‘Alhoewel de komende periode ook nog in het teken zal staan van de reeds aangekondigde reorganisaties, kunnen we ons nu ook heel nadrukkelijk richten op mogelijkheden voor nieuwe groei.’

Binnen de nieuwe structuur wordt nu gewerkt aan de verdere uitbouw van de merken, de transformatie naar online-activiteiten en initiatieven gericht op groei, aldus TMG. Geruchten over een fusie met de uitgeverij van De Gooi- en Eemlander, het Haarlems Dagblad en het Noordhollands Dagblad en de NDC, bekend van de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, wilde het bedrijf vandaag niet bevestigen.

Deel dit bericht

1 Reactie

C.Klomp

Met een Ipad actie is de opgelopen reputatie schade echt niet opgelost ! De Hollander wil gewoon een koopje en een Ipad op afbetaling zonder BKR registratie, dat is deze actie feitelijk.
Ik hoop dat de redactie vd telegraaf weer een echte krant redactie word anders vrees ik ook het ergste.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond