Deel dit artikel
-

Deelfietsdienst oBike verder Europa in

Deelfietsdienst oBike trekt verder Europa in. Momenteel opereert oBike in zeven verschillende landen in Europa. De komende periode zullen hier nog eens tien Europese landen bijkomen.

Die nieuwe landen zijn Tsjechië (Praag), Griekenland (Athene), Finland (Vantaa), Frankrijk (Parijs), Hongarije (Budapest), Italië (Turijn), Noorwegen (Oslo), Polen (Warschau), Portugal (Lissabon) en Zweden (Stockholm).

Momenteel is oBike binnen Europa al actief in Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Engeland, Zwitserland en Nederland.

oBike opereert met fietsen die overal kunnen worden achtergelaten. Door met elkaar fietsen te delen, zal er meer gefietst worden met minder fietsen, luidt de filosofie.

Saillant detail is dat oBike in Amsterdam zijn fietsen moest verwijderen (net als andere deelfietsaanbieders) omdat ze in de weg stonden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Olivier - Test

Dit mag je geen fiets noemen, niet te doen. Trapt zwaar, niet normaal, verder roesten ze na maand al weg. Troep is het, hopelijk wordt Rotterdam ook snel verlost van deze vervuiling. En het blijkt dat er nogal wat mensen er genoegen in hebben de fietsen een paar 100 meter te verplaatsen zodat ze via de app niet meer vindbaar zijn (geen gps) en dan wegkwijnen.

Jan de Vries

Ongelofelijk kleine fietsen zonder lucht in de banden, lopen is nog sneller.

Verschrikkelijk!

De fietsen schijnen een inkoopwaarde van 20 a 30 euro te hebben. Dat merk je ook wel. Ik ben bang dat het bedrijf vooral leeft van de 80 euro borg die je moet betalen en die in principe gewoon bij hen blijft staan totdat je je account sluit.

Hoeveel gebruikers hebben al 80 euro gestort? Hoeveel daarvan gebruiken die fiets nog?
Hoelang duurt het voor dit piramidespel instort?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond