Deel dit artikel
-

Een derde van Elon Musks internetsatellieten in baan om de aarde

Internetbedrijf Starlink bracht afgelopen weekend 58 nieuwe satellieten in een baan om de aarde. Een op de drie nodes van het ruimtenetwerk voor breedbandinternet is nu operationeel. Eind dit jaar moeten de eerste commerciële diensten worden aangeboden.

Met de nieuwe lading satellieten in bedrijf zijn er 540 van de geplande 1.584 in de ruimte. De satellieten zijn onderdeel van een netwerk dat uiteindelijk de hele wereld omspant en breedband internet op aarde geeft. Elk nieuw cluster netwerknodes vergroot de bandbreedte in de ruimte met 1 terabit per seconde.

Starlink, een product van SpaceX, een bedrijf van Elon Musk, gaat het internet op in Seattle. Het bedrijf wil bandbreedte kunnen aanbieden in gebieden waar amper of geen breedbandinternet beschikbaar is. Daartoe mag het in de VS miljoenen basisstations gaan installeren in het hele land.

Deze zomer worden de eerste technische proeven gehouden met breedband uit de ruimte op aarde. Dit najaar moeten de eerste commerciële proeven volgen in de VS en Canada. Bezoekers aan het hoofdkantoor van SpaceX hoeven niet te wachten op dat moment:

De SpaceX-lancering van afgelopen zaterdagochtend:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Dit is de derde lancering binnen een periode van twee weken tijd. Vorige week gingen zestig internetsatellieten de lucht in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond