Deel dit artikel
-

‘Deutsche Telekom wil T-Mobile Nederland verkopen’

T-Mobile Nederland kan binnenkort in handen vallen van een nieuwe eigenaar. Deutsche Telekom bereidt volgens bronnen van Het Financieele Dagblad de verkoop voor. Geruchten over die verkoop doen al enige tijd de ronde.

Bronnen in de telecomsector en de bancaire wereld melden dat aan de krant. Het moederbedrijf zou kunnen rekenen op een prijs van rond de vier à vijf miljard euro.

Deutsche Telekom zou de Nederlandse tak van de hand willen doen, omdat T-Mobile er hier niet in slaagt om de nummer één of twee van de markt te worden. Maar dat is wel wat de groep van zijn dochters verlangt om er voor de lange duur in te blijven investeren. Nederland had bijvoorbeeld lang geen activiteiten op het vaste net, een voorwaarde om quadplay diensten te kunnen aanbieden.

Met de overname van Tele2 Nederland verwierf het een kleine positie in de grond en begin 2020 ging het samenwerken met investeerder Primevest Capital voor de gezamenlijke aanleg van lokale glasvezelnetten.

Naar verwachting zullen vooral investeringsbedrijven interesse hebben voor T-Mobile Nederland. Het bedrijf vormt een laag financieel risic en heeft voorspelbare cashflow. Tot de potentiële kopers behoren volgens de Nederlandse zakenkrant bedrijven als Apollo, Cinven, Providence, Warburg Pincus en Apex.

Het is ook niet uitgesloten dat een telecombedrijf T-Mobile Nederland zou willen kopen. KPN en Vodafone zijn uitgesloten. Zij zouden anders een te dominante marktpositie krijgen. Invechter Iliad uit Frankrijk zou wel kunnen. Dat is een van de grootste pan-Europese telecombedrijven die nog steeds actief op overnamepad is om zijn bereik te vergroten.

Het FD wijst impliciet ook EQT Ventures uit Zweden nog aan als een potentieel belangstellende. Dat zou de breedbandactiviteiten van Delta met die mobiele tak van T-Mobile kunnen willen combineren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Don

Niet de eerste keer dat er een poging wordt gedaan om T-Mobile Nederland te verkopen. Ben benieuwd of er nu wel een overeenkomst komt. VodafoneZiggo en KPN zal het waarschijnlijk inderdaad niet tot komen.

Linda

Sinds ik daar werk wordt dit al geroepen, en dat is inmiddels al 6 jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond