Deel dit artikel
-

Digitaal vernieuwer Ralph Hamers weg bij ING

Topman Ralph Hamers vertrekt bij ING. Hij volgt per 1 september vertrekkend CEO Sergio Ermotti op bij de Zwitserse bank UBS. Onder Hamers ontwikkelde ING zich tot de ‘de mobielste bank van Nederland’.

Vanaf 1991 werkte Hamers bij ING in verschillende functies, onder meer als CEO ING Roemenië (1999), CEO ING Nederland (2005) en ING België en Luxemburg (2011).

Onder zijn leiding digitaliseerde ING in hoog tempo, wat in 2016 al leidde tot het verdwijnen van 7000 banen. ‘Onze klanten worden steeds digitaler en bankieren meer en meer via mobiele apparatuur. Wereldwijd zijn hun behoeften en verwachtingen hetzelfde, en zij verwachten van ons dat wij net zo snel als bedrijven in andere sectoren gebruikmaken van nieuwe technologieën’, schreef de bank destijds in een toelichting op de reorganisatie.

ING wilde wereldwijd migreren naar één digitaal bankplatform waarin infrastructuur-, data- en ondersteunende functies voor landen en divisies gestandaardiseerd worden. Van 2016 tot 2021 wilde ING 800 miljoen investeren in deze digitale transformatie.

Hamers was vooral bezig met de toekomst van de bank. Hij maakte regelmatig tripjes naar Silicon Valley, om naar eigen zeggen te leren van bedrijven als Facebook, Apple en Google. Het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost moest een Silicon Valley-achtig ecosysteem worden waar medewerkers in contact zouden komen met nieuwe partijen uit de fintech. ING nam zo’n 100 startups over.

Een smet op het blazoen was de megaschikking van 775 miljoen euro om een strafproces rond witwassen te ontlopen. Ook stond zijn salarisverhoging ter discussie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond