Deel dit artikel
-

‘Deel digitale advertenties bereikt doel niet’

Een groot aantal digitale advertenties schiet zijn doel voorbij. Dat stelt Andrea Vollman van comScore in een nieuwe studie.

comScore analyseerde 1,8 miljard advertentie-impressies van twaalf verschillende merken, waaronder Chrysler, Kellogg, Ford en Sprint.

Zeker 31 procent van de advertenties was niet eens goed te zien. De 728×90 klassieke Leaderboard (horizontale, paginabrede banner) doet het eigenlijk nog het best, gevolgd door de 300×250 Medium Rectangle. Slecht deed de 160×600 Skyscraper het.

Nogal wat advertenties staan in een verkeerde of ongelukkige context, bijvoorbeeld op erotische pagina’s, illegale drugsites en haatsites. Op die advertenties werd dan ook nauwelijks geklikt.

De conclusie is verder dat hoe specifieker de doelgroep is, des te moeilijk het wordt om die te bereiken. Een brede doelgroep geeft meer resultaat. Steeds meer adverteerders kijken dan ook minder naar leeftijdsgroepen.

Advertenties die gebaseerd zijn op gedragskernmerken doen het over het algemeen wel goed. 37 procent van de impressies leverde rendement op.

Deel dit bericht

6 Reacties

D. Oeterniettoe

“Een groot aantal digitale advertenties schiet zijn doel voorbij”
Over welk doel hebben we het dan. Branding? Performance?

“Op die advertenties werd dan ook nauwelijks geklikt.”
Als het een Branding campagne betreft, moeten er dan op geklikt worden?

“Advertenties die gebaseerd zijn op gedragskernmerken doen het over het algemeen wel goed. 37 procent van de impressies leverde rendement op.”
Waar praten we precies over als het over rendement gaat?

Al met een suggestief stuk met halve waarheden omdat het niet duidelijk is wat men nou echt heeft gemeten.
Typisch gevalletje van Appels & Peren…

Jos

Jezus joh, ga eens lezen, ik word doodmoe van dit soort luie reacties.

Rienk Jensen

‘Typisch gevalletje van Appels & Peren…’

Kan het even niet volgen, wat zijn hier de appels en de peren?

Joris Brabants

Ben het volkomen eens met de eerste reactie… een kort stukje waarin heel wat cijfers uit de hoed worden getoverd, maar zonder eerst een duidelijk kader te schetsen.

Het feit dat de banners op de verkeerde websites te zien zijn ligt ook aan de adverteerder/agency, want zoiets is perfect te vermijden als er iets meer tijd in de opzet van de campagne wordt gestoken.

Redactie Emerce

Het is inderdaad een vrij breed, maar daarom niet oninteressant onderzoek naar de effectiviteit van advertenties waarbij naar uiteenlopende factoren is gekeken.

Misschien handig om ook even de verwijzing naar de bron te volgen? Die stoppen we er niet voor niets in.

D. Oeterniettoe

Ik denk dat het stuk inderdaad met te weinig “harde” info is geschreven want inderdaad, de verwijzing naar de bron heeft alle info. maar is het niet juist de redactie die de juiste en belangrijke informatie uit de bron moet halen zodat het voor ons leesbaar is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond