Deel dit artikel
-

Digitale muziekverkopen in de lift

De verkoop van digitale muziek is vorig jaar met veertig procent gestegen. De totale omzet bedraagt bedroeg 2,9 miljard dollar (1,9 miljard euro), zo blijkt uit cijfers van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

Ter vergelijking: in 2006 zette de platenindustrie nog 2,1 miljard dollar om, en in 2004 niet meer dan 300 miljoen dollar. Ongetwijfeld komt dit ook doordat het online aanbod sterk is uitgebreid: er zijn zeker 500 legale downloadsites tegen 30 in 2003. Digitale muziek is goed voor 15 procent van de totale omzet van internationale muziekindustrie.

Avril Lavigne’s Girlfriend werd vorig jaar het meest opgevraagd, evenals Utada Hikaru’s Flavor of Life en Rihanna’s Umbrella.

De belangenorganisatie van de platenindustrie benadrukte dat de stijgende verkopen nog altijd niet opwegen tegen de enorme verliezen als gevolg van illegale bestandsuitwisseling.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Branco Scherer

Voor de volledigheid: de TOTALE muziek verkopen wereldwijd zijn met 10% afgenomen, ondanks de groei van legale downloads (maakt nu nog maar gem. 15% vd markt uit – oplopend tot 30% in US). Maar goed, met daling van CD sales en stijging van downloads neemt dit % komend jaar spectaculair toe – voer voor ronkende persberichten 😉

Stefan

Waarom verbaast mij dit niet, de muziekindustrie had tot vorig jaar de handen vol met klagen over illegale downloads. Nu nemen de legale websites toe en voila! Ik zou zeggen, hef de stichting Brein op en ga tijd steken in innovatieve concepten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond