Deel dit artikel
-

Dirk van den Broek rolt betaalapp SEQR uit

Detailresult, eigenaar van Dirk van den Broek en DekaMarkt, gaat begin 2016 de Zweedse betaaloplossing SEQR uitrollen in al zijn winkels. Dat zijn 107 Dirk supermarkten en 85 DekaMarkt winkels.

Het is de grootste overeenkomst die het Zweedse SEQR tot nu toe in Nederland heeft gesloten, zegt country manager Peter van der Hart tegen Emerce. “We hebben wel een aantal kleine projecten lopen, maar die mogen geen naam hebben.”

De supermarkt heeft voor SEQR gekozen vanwege het gebruiksgemak en de veiligheid. Ieder filiaal krijgt een kassa die op het scherm behalve het totaalbedrag ook een QR-code laat zien. Klanten scannen de code met hun app, autoriseren die met een pincode en aan de achterkant wordt de betaling via de bank (recurring debet) verwerkt. Winkeliers zouden er tientallen procenten transactiekosten mee kunnen besparen, claimt het Zweedse beursgenoteerde moederbedrijf Seamless. Daarnaast zijn er volgens Van der Hart allerlei mogelijkheden voor loyaliteitsprogramma’s ingebouwd.

De SEQR-app is voor klanten gratis te downloaden in de App Store, de Windows Store en via Google Play. De klant koppelt die app eenmalig aan zijn rekeningnummer.

In België is SEQR al wat verder. Een van de grootste klanten daar is Colruyt Groep. Ook zijn 85 Belgische vestigingen van McDonalds aangesloten.

Het beursgenoteerde Seamless werd opgericht in 2001, is actief in 26 landen en verwerkt naar eigen zeggen meer dan 3,1 miljard transacties per jaar via 525.000 actieve verkooppunten.

 

Deel dit bericht

8 Reacties

Lars

“Ieder filiaal krijgt een kassa die op het kassascherm behalve het totaalbedrag ook een QR-code laat zien. Klanten scannen de code met hun app, autoriseren die met een pincode”

Lijkt mij gedoemd om te mislukken, dit zijn veel te veel handelingen. Klant moet telefoon unlocken, naar de app om te scannen, de code scannen en nog autoriseren met een pincode. Dit wordt binnen het jaar nog ingehaald door bijv. NFC. Echt zonde!

Bas

lijkt mij ook een mijl op 7 voor de klant. Ben wel benieuwd waarom dit in België werkt, wat is het succes daar? Kiezen voor deze methode vanwege het gebruikersgemak lijkt me vergezocht.

NFC is qua contactloos betalen erg gebruiksvriendelijker. Alleen moet je dan voor een loyaliteitsprogramma de samenwerking opzoeken met de banken.

henk

Says it all: “….Winkeliers zouden er tientallen procenten transactiekosten mee kunnen besparen….”

Berend Dinkla

-Wat is dit?
-Hoe werkt de Bunq peer to peer betaling?

peter.vanderhart@seqr.com

Lars, Bas,
Natuurlijk ondersteunen we ook NFC. QR code is fysieke QR die aan kassascherm is bevestigd. Je kunt de code al meteen scannen voordat kassiere producten scant. Erg snel. Zou zeggen probeer het uit in Leiden
Groeten Peter

Maarten Smit

Met een “recurring debit” wordt een automatische incasso bedoeld?

EVDP

“Winkeliers zouden er tientallen procenten transactiekosten mee kunnen besparen, claimt het Zweedse beursgenoteerde moederbedrijf Seamless.”

Waar blijkt dat uit? Recurring debit doet vermoeden dat er sprake is van een vorm van automatische incasso. Maar hoe werkt dat in de praktijk aan de POS? Gaan de betalingen over de bestaande PSP?

Overigens is betalen (aan de kassa) nooit een probleem geweest. Zoals zo vaak opgemerkt, iedereen weet hoe het moet en het werkt allemaal min of meer hetzelfde. Dus welk probleem lost dit nu eigenlijk op?

Adrie

Ik gebruik de app nu een tijdje als NFC app, werking perfect.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond