Deel dit artikel
-

Diverse Amerikaanse retailers boycotten Apple Pay (update)

Diverse grote Amerikaanse retailers zoals Walmart, Kmart, 7 Eleven en Best Buy boycotten Apple, in een aantal gevallen door NFC-betalingen op hun kassa’s uit te schakelen. Zij hebben een joint venture opgericht die met een eigen betaalapp komt. Dat meldt The Verge.

Het is niet alleen Apple die aan de poort wordt tegengehouden. Ook Google Wallet en SoftCard worden geweigerd. De grote Amerikaanse apotheek CVS doet sinds zaterdag mee aan de boycot en al eerder heeft ook Rite Aid Pharmacy zijn NFC-apparatuur voor Apple Pay uitgeschakeld.

Hoewel Apple een kleine 34 retailpartners aankondigde bij de lancering zijn betaalsysteem, lijkt het bedrijf grote moeite te hebben gehad om medewerking te krijgen van grote retailers. Een aantal van hen wil een eigen systeem CurrentC lanceren. Groot voordeel hiervan is dat partijen elkaar geen kosten in rekening brengen. Dat is dan ook de reden dat grote banken of creditcardmaatschappijen niet bij dit programma betrokken zijn. Apple rekent naar verluidt 0,15 procent per transactie.

CurrentC kent een groot aantal deelnemende bedrijven, zoals Gap, Old Navy, 7-Eleven, Kohls, Lowes, Dunkin’ Donuts, Sam’s Club, Sears, Kmart, Bed, Bath & Beyond, Banana Republic, Stop & Shop en Wendy’s. De betaalwijze werkt alleen anders dan bij Apple: geen NFC, maar een QR-code scannen die aan de kassamedewerker moet worden getoond. Op die manier zijn nagenoeg alle smartphones te gebruiken. Overigens zijn de ervaringen met het omslachtige CurrentC tot nu toe niet erg positief.

Meer dan 1 miljoen bankkaarten zijn aangemeld voor Apple Pay in de eerste 72 uur, zo heeft Tim Cook laten weten, dat zijn er meer dan ‘alle contactloze concurrenten samen’.

Deel dit bericht

4 Reacties

EVDP

@redactie,

“Overigens zijn de ervaringen met het omslachtige CurrentC tot nu toe niet erg positief.” Naar welke ervaringen refereren jullie?

TvdH

CurrentC is een activiteit van de Merchant Customer Exchange die is opgericht door grote retailers die hun kosten van betalen willen drukken. MCX bestond al lang voor Apple Pay en dus ook voordat Apple besloot om NFC toe te passen en in zee te gaan met de banken en creditcard-maatschappijen. Apple krijgt 15 cent per 100 dollar van de banken, maar die banken rekenen dat weer door aan de merchants. CurrentC is dus geen boycot van Apple Pay perse, maar van alle dure betaalvormen.

EVDP

@redactie

Het is mij met de update nog niet duidelijker geworden naar welke ervaringen met CurrentC jullie refereren …

Bart

En CurrentC is ook alweer gehackt.. Lekker betrouwbaar 😉

http://www.cnet.com/videos/apple-pay-rival-currentc-hit-by-hackers/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond