Deel dit artikel
-

Doek valt definitief voor Macintosh

Schoenenretailer Macintosh, moederbedrijf van de winkelketens Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, is failliet verklaard. Dat laat het bedrijf zojuist weten. Het Limburgse bedrijf had al uitstel van betaling gekregen.

De bewindvoerders waren al aan het onderzoeken hoe ze onderdelen van de groep konden verkopen na een schuld van zo’n 45 miljoen euro.

Het faillissement (pdf) betreft Macintosh Retail Group N.V. Voor een aantal dochterbedrijven blijft uitstel van betaling gelden. Vandaag nog werd bekend dat de beursmakelaar Better Options LLP een belang van 4,6 procent in het winkelbedrijf had opgebouwd.

In juli meldde Macintosh nog dat de cross channel strategie vruchten begon af te werpen. Zo kocht al ruim 30 procent van de cross channel kopers bij de schoenenformules van Fashion NL. Deze groeiende groep consumenten vertegenwoordigde volgens Macintosh bijna 30 procent van de marktbestedingen en besteedt ruim twee maal zoveel als pure online kopers.

De trend naar meer onlineverkoop van schoenen zal voorlopig aanhouden, zo schreef ING Bank in zijn Vooruitzicht Detailhandel. Sinds 2012 is sprake van een flinke daling van het aantal vestigingen van schoenenretailers in Nederland.

Vandaag werd ook drogisterijketen DA failliet verklaard en is V&D verder in de problemen gekomen nu leveranciers de bevoorrading zijn gestopt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond