Deel dit artikel
-

‘Doorbraak in onderscheppen cryptocommunicatie’

De server en website van een aanbieder van cryptofoons zijn offline gehaald nadat de politie de versleutelde communicatie tussen criminelen onderschepte.

De eigenaar van het bedrijf, een 46-jarige man uit Lingewaard, en zijn compagnon, een 52-jarige man uit Boxtel, zijn aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De server waarover de versleutelde communicatie plaatsvond, is ontdekt nadat de politie in Oost-Nederland, in een onderzoek naar witwassen, een leverancier van de cryptofoons op het spoor kwam. Met deze cryptofoons, die duizenden euro’s kosten, kunnen alleen chatberichten worden verstuurd. Door het gebruik van een eigen computerserver die de communicatie versleutelde, werd het dataverkeer onzichtbaar voor de autoriteiten.

Er zijn ruim 258.000 chatberichten meegelezen en dat leverde veel informatie op. Zo is een drugslab opgerold in Enschede. Ook zijn in verschillende acties meer dan 90.000 euro aan contant geld aangetroffen, naast automatische wapens en grote hoeveelheden harddrugs.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Wat een sukkels, in die branche gebruik je toch zeker wel versleuteling met offline gedeelde privesleutels, en niet iets met centrale opslag en centraal uitgegeven sleutels.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond