Deel dit artikel
-

Downloadrecord Telenet verpulverd met 2,6 terabit per seconde

Tijdens de lockdown braken Belgen samen een internetrecord. De groei die kabelaar Telenet over het vaste internetnetwerk normaal op één jaar ziet, zag de telecomoperator tijdens het eerste weekend van de lockdown op één dag.

Alle internetgebruikers downloadden samen op één uur een volume van meer dan een half miljoen films. En in tijden van crisis grijpen Belgen ook weer naar hun telefoon om te bellen, zélfs over de vaste lijn. Zo bellen Belgen nog steeds 30 procent meer met de vaste lijn dan voor de lockdown.

Op 21 maart 2020, het eerste weekend van de lockdown, sneuvelde het record van het totale verkeer over het vaste internetnetwerk. Telenet haalde een all time high van maar liefst 2,6 terabit per seconde. Dat wil zeggen dat alle internetgebruikers samen op één seconde tijd meer dan 2600 gigabit downloadden op het kabelnetwerk.

Waar het netwerk voor de corona-maatregelen vooral ’s avonds piekte, werd het nu de hele dag door druk. Deze groei werd vooral gedreven door streaming en het downloaden van games.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond