Deel dit artikel
-

Drieëntwintigste pakkettensorteercentrum PostNL geopend

PostNL neemt vandaag zijn drieëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe pand van 6.500 vierkante meter in Almere worden dagelijks gemiddeld zo’n 30.000 pakketten bezorgd.

De locatie in Almere biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio Almere, ’t Gooi en Lelystad.

Een deel van de pakketjes wordt vanaf de zomer volledig uitstootvrij bezorgd met ongeveer dertig splinternieuwe elektrische bestelbussen.

Om de groeiende pakketmarkt bij te benen opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Almere is de eerste van dit jaar, in het najaar volgen Dordrecht en Tilburg. Naast het openen van deze nieuwe locaties is PostNL druk doende om extra pakketbezorgers aan te nemen om de groei bij Pakketten op te vangen, zo laat het bedrijf weet.

Het nieuwe sorteercentrum in Almere heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Het pand is verder voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen.

PostNL heeft inmiddels 23 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond